Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Återfuktande ansiktsvatten är mumma för en torr hy.
Återfuktande ansiktsvatten är mumma för en torr hy. Foto: brizmaker / iStockphoto

Bäst i test: Fuktboost på flaska

Tycker du att ansiktsvatten är ett onödigt steg i skönhetsrutinen? Tänk om, säger vi i så fall. Din hud kommer tacka dig. Här är fem fuktgivande ansiktsvatten som vi älskar! 

Ansiktsvatten, toner, mist... Kärt barn har många namn. Gemensamt för dem är dock att de hjälper huden att verkligen tillgodgöra sig nyttigheterna du tillför efteråt. Man kan jämföra huden med en wettextrasa, när den är torr är den värdelös på att suga upp vatten. Det är samma sak med huden – och det är därför ansiktsvatten är så bra, inte minst om du är en torris. Använder du en fuktkräm sugs den upp bättre av huden om du först använt ansiktsvatten. 

Vi har låtit vår skönhetspanel, med kvinnor i olika åldrar, testa ansiktsvatten. Här är de fem favoriter som panelen tyckte mest om. 

Soothing toning lotion, Clarins

Lätt geltextur som känns extra mjuk

BETYG: 5. Den lätta geltexturen gör att den känns extra mjuk och skön på huden – även för den allra känsligaste. Ingredienser som echinacea och ekologisk kamomill lovar att lugna hyn, och ansiktet känns fräscht och återfuktat efter varje användning. Bra som extra fuktlager för torrisar. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Witch hazel & rosewater toner, Mario Badescu

Återfuktar och lugnar – till ett bra pris.

BETYG: 5. Den här tonern – med både rosvatten och rosenolja – är skön att svepa över ansiktet. Vi gillar att flaskan har en liten pip som gör det enkelt att applicera vattnet utan att det blir för mycket på bomullstussen. Återfuktar och lugnar – till ett bra pris. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

DermatoClean hyaluron toner, Eucerin

Budgetfynd!

BETYG 4: Ett milt men effektivt ansiktsvatten som återfuktar väl. Det innehåller varken parfym, alkohol eller färgämnen som kan torka ut. Hyaluronsyra hjälper till att bevara fuktbalansen i huden – som känns härligt frisk och fräsch efter användning. Dessutom till ett kanonpris! Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Water drench hyaluronic cloud hydrating toner, Peter Thomas Roth

En ”dubbelbra” toner!

BETYG 4: Den här tonern är ”dubbelbra” eftersom den lika gärna kan användas som en fuktmist när du sitter framför datorn. Kommer i en lite lyxigare, supersmidig sprejflaska som gör det lätt att applicera rätt mängd. Ger synbar lyster och kännbar fukt. Men priset drar ner betyget ett snäpp. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Biocleanse multi action facial toner, Estelle & Thild

Ekologisk fuktbomb!

BETYG 3: . Ekologisk fuktbomb som snabbt friskar upp huden och lämnar den mjuk och fräsch. Perfekt att använda precis innan du lägger på dagkrämen. Men se upp när du ska fukta din bomullstuss – det kommer lätt ut för mycket ur öppningen. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Så har testet gått till

Vanliga kvinnor i olika åldrar har fått testa produkterna och betyget är en helhetsbedömning.

LÄS OCKSÅ: Så blir du sommarblond – snabbt och skonsamt 

LÄS OCKSÅ: Stort test: Brun utan sol som ger snyggaste fejkbrännan