Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Test: Bästa ansiktskrämen mot torr hy

Letar du efter livräddare mot trött, torr och glåmig hy? Säg ”hello glow” med någon av de här favoriterna, recenserade av amelia-läsare i olika åldrar.

Linnéa Öst

Vår läsarpanel har smörjt och krämat sig fram till säsongens bästa krishantering i form av ansiktskräm för torr hy. Här är vinnarna som får bäst i test!

1. Lugnar torr hy: 24 h Repair Cream från Acasia skincare. 

En oöverträffat len, rik och behaglig ansiktskräm som lugnar och fuktsätter torr, narig och röd hud. Den här kombinerade dag- och nattkrämen är rena rama prisfyndet. 

2. Räddare i alla väder: SOS Rescue Cream från pH formula.

Lugnande 24-timmarskräm som ger effektivt skydd för alla som sportar. Passar samtliga hudtyper men är förstås extra bra för dig med torr och känslig hud. Extraplus för praktisk pumptub. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).   

3. Djupverkande mask: Deep Hydration Treatment från Exuviance.

Bästa ansiktsmasken för hud som skriker efter fukt. 15 minuter varje dag gör stor skillnad, eller lägg som nattmask några dagar i veckan. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).  

TIPS!

 Berika både dag- och nattkräm med några droppar ansiktsolja, det kan göra stor skillnad.

4. Hudens vinterjacka: Element barrier repair spf 20 från Nimue.

 Toppa din vanliga dagkräm med den här lätta krämen när det är kallt ute, vare sig det är promenad eller skidor som gäller. Räkna med bästa skydd mot fuktförlust, kyla och vind. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).

5. Krishantering på tub: X-tra dry skin fix från Beauté Pacifique

En bästa vän för alla torrisar vars hud inte trivs i vinterklimat. I krämen finns bland annat A-vitamin och squalan, som har en långvarigt fuktbevarande effekt. Smörj torra fläckar morgon och kväll. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare). 

6. Punktbehandling: Harmonia nutri-recharging skin saviour balm från Lumene 

Tät, fet balm som punktbehandlar narig hud. Tips för torrisar: Värm upp en aning balm mellan fingertopparna och tryck in som vårdande nattserum. Extremt drygt! 

TIPS!

Torra partier behöver extra kärlek, så tryck in fet kräm lite i taget och ofta.

7. Vitaminbomb: Nurture me moisturizing cream från Ole Henriksen. 

Vårdande fuktkräm med solros- och nyponolja, lugnande allantoin samt vitamin B5 som stärker hudbarriären. Har intensiv citrusdoft som avtar snabbt på huden. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare). 

MER FRÅN ARKIVET: Här hittar du alla amelias recensioner och produkterna som har fått bäst i test!