Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

TEST: Bästa ansiktsmaskerna 2019 (för lyster, fukt och djuprengöring)

Är du på jakt efter den ultimata ansiktsmasken? Den som ger djuprengöring, lyster, fasthet eller varför inte alltihop på samma gång? Vår testpanel har provat en mängd olika produkter, här listar vi de ansiktsmasker som gjorde mest skillnad. 

Linnéa Öst

1. Fuktbomb! Overnight moisture mask, Reserol 

Betyg: 5

Oj, oj, oj - det är nästan så man vill sova dygnet runt med den här nattmasken på huden. Men två nätter i veckan gör verkligen susen: Huden blir len, fyllig och mår bara så bra. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

2. Pure Hydroxy mask, Akademikliniken

Betyg: 4+

Tunn lotion som ska läggas i ett tunt lager där den genast bildar ett skum som kan pirra lite skönt. Ingredienserna är i toppklass för att återfukta, lugna och ge näring. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

3. Ger lyster! AHA/BHA Peel gel mask, Lernberger Stafsing 

Betyg: 4

Känns huden torr, grå och ojämn? Ta hjälp av rätt kombo av syror som rengör och rensar bort döda celler så huden får en helt ny lyster. Din övriga hudvård blir mer effektiv på köpet. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

4. Mot akne! Blackhead clearing fizz mask, Dermalogica

Betyg: 4

Hurra för en snabbverkande mask som kan bubbla bort pormaskar, lösa upp tilltäpptheter och hålla hudens naturliga aknebakterier i balans. Enstaka finnar kan lokalbehandlas! Mer info och köp här (länk till återförsäljare).  

5. Ekologisk fuktgivare. Moisturizing mask, Maria Åkerberg

Betyg: 3+

Ekologisk goding som är proppad med fuktgivande örtsalter och hudvänlig jojobaolja. Härlig, både som klassisk ansiktsmask och nattmask (men skydda örngottet med en handduk). Mer info och köp här (länk till återförsäljare).  

6. Hungarian thermal water mask, Peter Thomas Roth

Betyg: 3+

Mineralrik mask som ska ligga på huden i några minuter, sedan masseras med fuktade fingrar. Vips blir masken mysigt varm, lyfter bort orenheter och gör huden ren och len. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).  

7. Budgetkap! Lähde hydration recovery hydrating mask, Lumene

Betyg: 3

Fräsch och skön gelmask som är precis vad törstig hud behöver. Bjuder på en hög halt naturliga ingredienser, men mer mogen hud behöver följa upp med ett mer närande oljeserum. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).    

Tips

Skräddarsy din maskbehandling! Grunda med serum eller ansiktsolja på ren hy innan du lägger på med den ansiktsmask du valt.

Applicera ansiktsmasken medan huden fortfarande är en aning fuktig efter rengöringen. Då glider alla godsaker in.

Lägg aldrig ansiktsmask för nära ögonen eller munnen.

Produkter som innehåller kaolin, en absorberande lera, suger åt sig fett och passar bäst för fet eller kombinationshy.

Låt lermasken verka utsatt tid, men inte längre. Då kan den bli svår att tvätta av.

Vissa masker kan du sova i - läs bruksanvisningen!

Kanske är du också intresserad av? 

Ögonprimer – bäst i test (för snygg ögonmakeup som håller hela natten!)

Serum för ansiktet – bäst i test (och hitta rätt serum för dig!)