”Jag har länge velat fixa dekolletage. Och fick som förslag att testa kombinationsbehandling med kemisk peeling och så kallade skin­­booster-injektioner”
”Jag har länge velat fixa dekolletage. Och fick som förslag att testa kombinationsbehandling med kemisk peeling och så kallade skin­­booster-injektioner” Foto: privat

amelia testar: Kemisk peeling och Skinbooster mot solskadat dekolletage

Vi har testat kemisk peeling (ZO skin health stimulation peel) och Restylane Skinbooster hyaluronsyre-injektion som behandling mot solskadat dekolletage. Så här tycker vi om resultatet.

Behandling med kemisk peeling och Skinbooster – så funkar det

Kombinationsbehandling med det exfolierande preparatet ZO skin health stimulation peel och Restylane skinbooster hyaluronsyre-injektioner. Detta ger bra resultat på dekolletage, där solskador gjort huden fläckig och slapp. Den kemiska peelingens mix av syror ­exfolierar och jämnar ut hudtonen, ­samtidigt som huden får en effektiv återfuktning.  

Skinbooster plumpar inifrån så fina linjer slätas ut, huden blir fylligare och får mer lyster. Behandlingarna bör ske som en kur, med tre veckors mellanrum.

+ Ingen återhämtningstid.

Risk för blåmärken finns. Dyr vana, behandlingen behöver upprepas efter 1,5–2 år för att resultatet ska bevaras.

LÄS OCKSÅ: Vi testar ansiktsbehandlingen som garanterar glow – så här tycker vi! 

Resultatet: Före och efterbilder

Förebild: Christina ville få ett slätare ­dekolletage. Foto: Privat
Efter: Huden är utjämnad. Foto: Privat

Christina, 50, om resultatet: ”Huden är spänstigare nu”

Jag har länge velat fixa hals och dekolletage, och här kunde jag göra både och. Sjuksköterskorna Anna Stenbeck Billing och Helen Kraft på New clinic gav ett seriöst intryck. De föreslog en serie kombinationsbehandlingar med kemisk peeling och så kallade skin­­booster-injektioner. 

Jag har gjort totalt tre skinboosterbehandlingar. Injektionerna känns lite, men inte värre än ett blodprov. På två av salongsbesöken fick jag samtidigt kemisk peeling som enbart var behaglig. Jag gick ofta direkt från salongen till att vara föredragshållare, utan problem. En ”biverkning” är att jag blivit mer noggrann med min ansiktsvård, inte minst med rengöring.

Resultatet kom snabbt: klarare hud med lyster och spänst. Omgivningen säger ofta att jag ser så fräsch ut, trots att bara mina närmaste vet att jag behandlat hals och urringning.

Det här är det bästa jag gjort, och jag ska definitivt upprepa kuren när det behövs.

LÄS OCKSÅ: Pigmentfläckar i ansiktet – allt om behandling och krämer 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + trådlösa hörlurar för endast 199 kr. Köp nu!