Hon ger Hollywood fin hy

– Jag har begåvats med fingertoppskänsla, säger Michelle Peck, Hollywoods nya skönhetsguru. amelias Alexandra Nyman träffade henne i Stockholm när hon introducerade behandlingen som Madonna och Eva Longoria inte kan vara utan.

"Vi träffar Michelle Peck på Sergel spa och fitness i Stockholm där hon har utbildat terapeuter att göra Oxygen intraceutical-behandlingen som bland andra Madonna lovsjunger. Michelle är nästan obehagligt fräsch trots att hon är jetlaggad och utarbetad, hon har jobbat hårt dagarna innan Oscarsgalan.

Berätta om din nya behandling, kan man verkligen bli rynkfri med något så enkelt som syre, Michelle?

 – Ja, det kanske låter för bra för att vara sant men det fungerar. Jag använder en maskin som renar luften och sen för jag ner det rena syret tillsammans med ett serum med hyaluronsyra, grönt te och vitaminerna A, C och E, i huden med hjälp av ett munstycke. Det är som en slags airbrushing av ditt ansikte. När jag har en kund framför mig tittar jag på hennes ansikte som om det vore en tom canvas. Jag tänker ”var skulle jag vilja se resultat om jag var hon?”. Och mina kunder brukar bli nöjda, jag tror jag har begåvats med fingertoppskänsla.

Vad blir effekten av behandlingen?

 – Resultatet är individuellt naturligtvis men det man märker först är vilken fin lyster och jämn hudton man får. Men självklart minskar också linjer och rynkor, påsar och mörka ringar under ögonen försvinner och hela ansiktet får ett lyft tack vare ”plumping”-effekten i munstycket. Och det fungerar på alla åldrar. När jag var i Japan för att introducera min behandling hade jag fått en 19-årig tjej som försökskanin när jag skulle utföra behandlingen inför ett stort pressuppbåd.

Vem ger mig en 19-årig modell med helt perfekt hy tänkte jag, det kommer inte bli någon skillnad. Men när jag var klar var resultatet slående. I Japan hänger avgaserna över en och ungdomar äter generellt mycket skräpmat i dag som fastnar i bindväven. Allt det försvann ur modellens hy under behandlingen. Det finns alltså en detoxvinkel också. Jag har också sett bra resultat på ungdomar med akne, syret är antibakteriellt och utslagen blir färre.

Madonna är ett stor fan av din behandling, hur träffades ni?

 – Hon blev rekommenderad att gå till mig av sin makeup-artist Gina Brooke. Madonna testade behandlingen och hon tyckte den gav fantastiskt resultat. Sedan dess har det gått fyra år och nu följer jag med henne på turnéer och behandlar henne före varje show, innan hon får på sig scensminket.

Kan du berätta om andra kändisar som går hos dig?

 – De nya högteknologiska tv-apparaterna med storbildskärmar är en mardröm för de flesta skådespelerskor och därför har många av dem blivit mina kunder. T ex Molly Sims, från tv-serien Las Vegas och Gwyneth Paltrow vill ha en så felfri hy som möjligt. Tänk hur det skulle kännas att få ditt eget ansikte uppslängt på storskärm...

Michelles bästa skönhetstips!

Håll dig undan solen. Och använd spf 50 om du måste vara i solen. Jag har sett så mycket solskadad hy var jag än varit i världen. 

Drick mycket vatten så du återfuktar inifrån.

Alkohol är en bov som dränerar huden på fukt. Jag har inte druckit alkohol på över 20 år. Jag väljer hellre vatten.

Satsa på ett bra serum, tex Intraceuticals eget. Ett serum har mindre molekyler och kommer in i huden lättare än en kräm. Kombinera gärna våra hemmaprodukter med dina vanliga krämer men då måste du ha våra produkter närmast huden.

Här i Sverige är det så kallt! Dra upp din halsduk eller scarf så du täcker ansiktet en bit när du går från värmen inomhus till kylan utomhus. Temperaturskillnaden chockar huden och kan ge brustna blodkärl som kan vara svåra att bli av med.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!