Hollywood-sminkös tipsar

Lisa Eldridge är en av världens mest anlitade makeupartister. Hon har arbetat med de största modemagasinen och modehusen samt med kända Hollywoodstjärnor, såsom Cameron Diaz, Liz Hurley, Mischa Barton och Cate Blanchett. Hon har också tagit fram nya produkter för bland annat Shisiedo och No.7. Här är hennes bästa makeup-tips!

Hudvård

Att ta hand om sin hy är A och O för en bra makeup. Det är omöjligt att lägga en snygg makeup om huden är torr, fnasig eller har ojämna ytor. Se till att alltid rengöra, exfoliera och återfukta. Extra bra blir det om du smörjer in huden med lite primer.

Foundation

Det finns ingen anledning att bära en mask, men se till att du kommer åt alla skrymslen och vrår. De områden som de flesta brukar behöva foundation på är runt hakan, näsan och pannan. Tunna ut mängden av foundation när du rör dig mot hårfästet och käken eftersom det lätt skapas linjer.

Kom ihåg att det ser väldigt onaturligt ut om du har fel nyans på din foundation. Färgtonen på din foundation måste därför matcha din naturliga hudfärg.

Concealer

Använd en ljus och reflekterande concealer för att dölja mörka skuggor och en mer täckande concealer för att dölja skönhetsfläckar. Så länge allt smälter in naturligt behöver ingen veta hur mycket concealer du använder.

LÄS ÄVEN: Concealer och corrector – bäst i test (och tipsen för att lyckas med sminket)

Highlighter

Var försiktig när du applicerar highlighter. För mycket highlighter gör lätt att din hy bli för skinande och metallisk. Leta helst efter en produkt som har små skimrande partiklar som på bästa sätt smälter in i huden – detta gör att du ser fräsch ut och definierar dina konturer. För att det ska skimra lite extra, applicera sparsamt på toppen av kindbenet och läpparna och just nedanför näspartiet (men inte på nästippen!).

Puder

Det är stor skillnad mellan bra och dålig lyster. Du vill inte att huden ska se fet ut och det är här puder kommer in i spelet. Silikonpuder är perfekt eftersom det ligger helt osynligt på huden. Tänk på att pudra näsan, pannan och hakan särskilt väl.

Ögon, ögonfransar och ögonbryn

Ögonskugga – Om du applicerar ögonskugga rätt ger det ögonen en fin form. Använd en borste för att komma åt ordentligt samt för att det ska smälta in väl.

Eyeliner – En eyeliner framhäver verkligen ögonen, men resultatet blir inte bra om den är ostadigt lagd och separerad från ögonfranslinjen. Ansträng dig därför för att måla i samma höjd som ögonfransarna. Använd fingrarna för att jämna till.

Ögonfransar – Se till att applicera mascara från roten av fransarna – det är där du behöver mycket volym. Använd en kam för att separera fransarna så att de ser perfekta ut.

Till Käthes blogg - amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!