Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fuktboost för hela kroppen

Händer & fötter

Tänk mini-handkräm

Lägg en liten tub handkräm i jackfickan. Smörj innan du ska gå ut och varje gång du varit i kontakt med vatten så slipper du nariga händer. Använd alltid handskar utomhus, så fort det är minusgrader.

Ge det lilla extra

Ge både händer och fötter lite extra omvårdnad med hand- och fotkräm. Vill du bjuda till ännu mer, pröva de nya ”handkrämsvantarna” från Bliss, med fuktgivande gel på insidan. Sätt på handskarna, vänta 20 minuter och njut sedan av ofattbart lena händer.(Se produkt nr 1)

Fila naglarna

Håll naglarna fingertoppslånga så bryts de inte så lätt. Satsa på en riktigt bra glasfil som håller i årtionden. Fila även tånaglarna när du klippt dem. Med släta nagelkanter håller strumporna längre.

Stärk naglarna

Två lager stärkande, ofärgat lack gör att de kortaste naglar ser välvårdade ut.

Mjuka upp fötterna

Smörj fötterna med exfolierande fotkräm varje kväll och ge hälarna en extrados. Undvik att smörja mellan tårna. Fotkräm är fuktbevarande, och fukt mellan tårna kan ge dig fotsvamp. Använd fotfil med urskillning. Det räcker med några lätta drag över hälarna en gång i veckan (i annat fall försvarar sig huden med att bygga upp mer förhårdnader).

Kropp

Skrubba?…

Använd en kroppsskrubb en gång i veckan. När barriären av torra, döda hudceller är borta blir det mycket lättare för krämerna att gå in i huden och göra sitt jobb extra bra.

…?och smörj in

Använd återfuktande kroppskräm varje dag. I kalla klimat är ett bodybutter eller en tät kräm att föredra. De är fetare och mer näringsrika än en tunn body-lotion, därför gör de att du har smidig hud hela dagen lång. (Se produkt nr 2)

Läk oren hud

Får du lätt finnar på ryggen så här års? Droppa en aning lavendelolja respektive tea tree-olja i badvattet. Båda är bakteriedödande och bidrar till att huden läks snabbt. Riktigt torra partier på huden kan även behöva en extra näringsrik punktbehandling. (Se produkt nr 3)

Busa dig brun

Solarium är elakt mot din torra vinterhud. En fuskbränna ger snabb fräschör när du känner dig glåmig och blek. En daglig rundsmörjning av en bodylotion som har en låg dos brun-utan-sol-ingredienser gör att du alltid har en jämnoch fräsch hudton. (Se produkt nr 4)

Brun utan sol

Vill du lära dig hur du lyckas med brun utan sol på kropp och i ansiktet i fem enkla steg? Kolla in dennabrun-utan-sol-guide.

Hår

Tvätta lyxigt

Salongsschampon är lite dyrare men också mycket drygare. Om du vill att lyxshampot ska räcka extra länge, ställ en skakbägare av plast i duschen. Då går det lätt att skaka till en rengöringscocktail av en liten gnutta schampo och varmt vatten.

Använd balsam

Snåla inte på balsamet. Har du tunt, fint hår som tyngs ner av balsam? Handdukstorka håret och spreja med leave-in-balsam så blir håret lättkammat, mjukt och får en fin fyllighet.(Se produkt nr 5)

Vårda varje vecka

Gör en intensivt vårdande hårkur varje vecka. Gärna samtidigt som du lägger ansiktsmask.

Borsta snällt

Köp en bra hårborste och använd den varje kväll. Det låter gammaldags, men borstningen fördelar hårbottens naturliga oljor längs hårstråna. Resultat: Fantastisk glans!