Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volymmousse – bäst i test (och så får du volym som håller!)

Pumpa upp volymen! Här har vi samlat marknadens fem bästa volymmousse och smarta knep för ett större hårsvall. 

Vem vill inte ha lite mer 

volym i håret? Här är marknadens fem bästa volymmousse och tre steg för maxad volym.

Så får du volym som håller

Tänk "styling" redan i duschen och välj schampo och balsam som antingen lovar volym eller en kraftigare struktur, många vårdande produkter kan tynga ner.

1. Jobba med volymmousse. För mer volym och lite lätt fall i håret gäller det att hitta en lättviktig mousse som ger lagom stadga och struktur utan att kladda. Lägg i produkten i nytvättat vått hår, i hårbotten och längder. Ta inte för mycket, klicken ska vara stor som en golfboll. Annars blir håret klibbigt och svårt att arbeta med. Kamma igenom så att moussen hamnar i hela håret.

2. Torka och forma. Kamma igenom och blås håret lite halvtorrt. Använd fönen underifrån, då reser sig hårrötterna och du får volym ända från roten. När håret är nästan torrt, ta en rund fönborste som du drar genom slingor av håret, då får du in maximalt med luft och volym. När håret är torrt, rulla upp en hårslinga i taget på hårborsten och ge den en snabb omgång kall luft. Då fixerar du föningen och den håller längre.

3. Tupera och fixera. För att föningen ska hålla, tupera precis vid hårroten. Använd gärna en tuperingsborste, den är mer skonsam för håret och gör tuperingen mindre trasslig trots att effekten är den samma. Lyft upp översta hårlagret i slingor och spreja från sidan, i riktning mot rötterna. Undvik att spreja över håret, då plattas det nämligen till istället.

Volymmousse – bäst i test 2018

Drömmer du om ett fylligt hår med massor av volym? Då har du hittat rätt.

Du vill ha: Hår med hållbar volym.Du behöver:
Mousse som är lätt att fördela och som ger stadga.Du får:
De fem bästa produkterna på marknaden just nu.

 

1. Full thickening mousse från Living proof

Bäst i test: Living proof – Full Thickening Mousse.

Tynger inte tunna strån. Arbeta in ett litet ”ägg” av mousse i håret och föna in fart och volym. Funkar även i tunt och fjösigt hår. Plus för fräsch doft. Läs mer och köp här.

 

2. Full body mousse från DS

DS Sim SensitiveVolume mousse.

Volym som varar. Parfymfri och härligt krämig hårmousse som ger volym samtidigt som håret behåller sin naturliga rörlighet. Superbra, helt enkelt! Läs mer och köp här.

 

3. Edit body från Sassoon

Sassoon finish edit body.

Ger flexibel stadga. Den lätta och luftiga moussen gör att den blir ovanligt enkel att fördela. Frisyren håller volymen länge, utan att håret blir styvt eller krispigt. Läs mer och köp här.

 

4. Volume mousse strong från Balmain

Volume mousse strong från Balmain.

Hög lyxkänsla. Välj den här lyxiga moussen när du vill ha en stylingprodukt som ger rejäl stadga, glans och näringsrik vård. Motverkar att håret blir flygigt. Läs mer och köp här.

 

5. Full hair 5 mousse från Syoss

Syoss Full Hair 5 mousse.

Bra budgetköp. Det fasta skummet ser till att ditt hår håller formen extra länge, utan att det blir platt fall. Fördela, föna och njut av det hållbara resultatet. Läs mer och köp här.

 

Kanske är du också intresserad av?

Bäst i test – 7 bästa stylingverktygen som snabbfixar frisyren

Bäst i test – amelia testar håroljor

3 frisyrer till nyårsfesten (som är enkla att göra själv!)

Frisyrguiden: Så gör du 5 riktiga succéflätor på bara 15 minuter