Snygga festfrisyrer för sommaren 2017 (passar både långt och mellanlångt hår)

De här fem frisyrerna fixar du snabbt och enkelt till sommarens fester. Passar både långt och mellanlångt hår – och det bästa är att det inte tar mer än några minuter!

1. Frisyr för långt eller mellanlångt hår: Flätat hårband

7 minuter

Trots kortare hår kan du ändå variera frisyren. En utbakad fläta skapar illusionen av ett hårsmycke och blir en fin detalj.

Du behöver: 

Hårnålar, hårsprej, genomskinlig snodd.

Gör så här:

Spreja håret med värmeskyddande sprej och locka med en plattång. Låt lockarna svalna, borsta igenom. Kamma håret i en djup snedbena, dela upp en sektion i luggen som slutar bakom örat.

Gör en utbakad fläta genom att dela upp tre hårslingor som vid en klassisk -fläta, men plocka hela tiden upp slingor från vardera sidan om flätan som du flätar in underifrån . Fäst flätan med en genomskinlig hårsnodd.

Dra försiktigt isär flätan för att skapa ett vackert mönster, börja nedifrån och arbeta dig uppåt. Fäst flätan bakom örat med ett par hårnålar. Avsluta med hårsprej.

2. Frisyr för långt och mellanlångt hår: The halfbun

3 minuter

En hårknut är både praktiskt och fint. Känns den klassiska knuten trist är en halfbun ett alternativ. Perfekt finfrisyr när du har missat hårtvätten!

Du behöver: Hårsnodd, hårnålar, tuperingsborste.

Gör så här: Tupera håret på hjässan med hjälp av en tuperings­borste. Spreja igenom håret med torrschampo eller annan texturgivande produkt, frisyren ska se nonchalant slarvig ut.

Borsta håret slätt bakåt, utan att ­platta till tuperingen för mycket.

Sätt upp överhåret i en slarvig knut med en hårsnodd. Forma ­knuten ­efter önskat resultat, fäst med hårnålar. Avsluta med att spreja salt­vattensprej över längderna för textur och stadga.

Texturgivande sprej. Hair shake, Joico, 299 kr.Hårsnoddar, Snö of Sweden, 249 kr för tre.Tuperingsborste, Ghd, 219 kr.

Tips på ännu fler varianter på håruppsättningar för bröllop, bal och vardag hittar du på vår systersajt Damernas Värld!

3. Frisyr för långt hår: Enkel fejkfläta 

5 minuter

”Pull-through braids” har stått högt på trendhimlen senaste tiden. När tekniken väl sitter gör du den här looken på nolltid!

Du behöver: 

Små, genomskinliga hårsnoddar, hårsprej, saltvattensprej.

Gör så här: 

Sätt upp håret i en hög hästsvans. Om du har ett väldigt lent och glatt hår kan du spreja igenom längderna med saltvattensprej för ett bättre grepp. Dela upp hästsvansen i två delar, tag den övre delen och fäst en hårsnodd högt upp som bilden visar.

Plocka upp två hårslingor från den undre hästsvansen och fäst dem omlott kring den övre hästsvansen, fäst med hårsnodd. Plocka upp två nya hårslingor från den undre hästsvansen och upprepa proceduren. Fortsätt på samma sätt längs hela hästsvansen.

Dra försiktigt isär öglorna i hästsvansen för en fyllig look med mycket volym – det skapar illusionen av en fläta. Avsluta med hårsprej.

4. Frisyr för långt och mellanlångt hår: Modern Bardot

5 minuter

En feminin frisyr som är busenkel att göra – plus att den kan göras i alla hårlängder. Tips! Lägg till ett hårsmycke som det lilla extra.

Du behöver:

Locktång, pinnkam, hårnålar, hårsprej.

Gör så här:

Locka håret med lock- eller plattång. Tupera överhåret med en pinnkam, spreja en volym-givande produkt närmast hårbotten för ett extra lyft.

Kamma håret bakåt över hjässan, fäst ena sidan med ett par stadiga hårnålar i bakhuvudet som bilden visar.

Fäst andra sidan omlott över den första, se till att dölja hårnålarna så gott det går. Avsluta med hårsprej.5. Frisyr för långt och mellanlångt hår: 
Glammig hästsvans

5 minuter

Enkel uppsättning som kan ­varieras på många olika sätt. Tupera håret först för mer volym.

Du behöver:

Hårnålar, hårsprej, snodd, pinnkam

Gör så här:

Dela av håret vid öronen och sätt upp den bakre sektionen i en hög hästsvans. Spreja med hårsprej för att ta bort friss.

Tupera det främre håret på hjässan med en pinnkam eller tuperingsborste (1).  Spreja en texturgivande produkt närmast hårbotten för extra volym.

Kamma det tuperade håret slätt bakåt över hjässan och fäst hårslingor omlott över hästsvansen med hårnålar. Här kan du vara kreativ och tvinna hårslingor runt hästsvansen efter tycke och smak. Avsluta med hårsprej.

Av: Tindra Löfgren

Foto: Mikael Gustavsen

Makeup: Liselott Granath

Lycka till!

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!