Artikeln innehåller annonslänkar

Applicera håroljan innan du fönar eller som ett sista steg i din hårvårdsrutin.
Applicera håroljan innan du fönar eller som ett sista steg i din hårvårdsrutin.

TEST: Bästa håroljan 2020 – här är vår favorit

Vill du bli kvitt torra, trista hårlängder? Allt du behöver för att tämja frisset, samla ihop topparna och ge håret fin glansighet är några snåla droppar av den rätta håroljan.

En mängd håroljor har testats av amelia-läsare i olika åldrar. Här visas testets bästa produkter.

1. No 7 bonding oil, Olaplex   

BETYG: 5

Superlätt hårolja som ger glans och reparerar alla hårtyper och samtidigt ger värmeskydd upp till 230 °. Bra doseringsfunktion som ger en droppe i taget. Dyr, men sanslöst dryg. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).  

2. Oi oil, Davines 

BETYG: 4+

Den här oljan är toppen för att berika dina vanliga stylingprodukter. Ett kort pumptryck räcker för längderna i tunt och fintrådigt hår, torrt och frissigt hår tål en större dos.  Ljuvlig doft. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

3. Oil ultime marula finishing oil, Schwarzkopf 

BETYG: 4

Lätt olja att använda som ett sista steg i hårstylingen för alla med tunt, typiskt skandinaviskt hår. Den lättflyktiga oljan gör håret glansigt och följsamt med fin fyllighet. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).  

4. K-pak restoring styling oil, Joico 

BETYG: 4

Toppen för alla med glanslöst, färgat och/eller blekt hår. Här får du både värme- och UV-skydd, samtidigt som hårfjällen ­slätas ut. Det riktigt känns att håret stärks när man använder den här. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

5. Dark oil, Sebastian 

BETYG: 4

Geléliknande hårolja som ger den rätta, lite dämpade glansen samtidigt som varje strå får volym och textur. Passar extra bra i torrt och frissigt hår. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

6. Original oil treatment, Moroccanoil 

BETYG: 3+

Den här klassikern kan visserligen dämpa frissighet, men känns inte lika lättapplicerad som alla nya konkurrenter. Den får också lite minus för den tunga glasflaskan. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

LÄS OCKSÅ: Så räddar du torrt och slitet hår – bästa produkterna och expertknepen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + trådlösa hörlurar för endast 199 kr. Köp nu!