Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

8 saker som din frisör hatar att du gör (vi har alla varit där!)

Visst älskar man känslan efter ett frisörbesök? Håret är nytvättat, stylat och luktar gott. Men här är åtta saker som frisören inte uppskattar att deras kunder gör. 

Ifrisörstolen kan det bli stel och jobbig stämning om du är en sådan person som inte tycker om att kallprata eller höra hur du skadar ditt hår med "vanligt schampoo". Men viss glimt i ögat listar vi de situationer som verkar vara vardag i en frisörs liv:  

1. När du kommer för sent till din klipptid 

En självklarhet. Respektera din frisörs arbetstider, och genom att komma sent gör du dennes arbetsdag lite mer stressig. 

2. När du ljuger om att du VISST GÖR INPACKNINGAR OFTA! 

Den enda som skadas av din lilla lögn är du själv, då frisören måste veta dina förutsättningar och hårhistorik för att kunna ge dig rätt behandling och klipp. Så, säg som det är ("jag har inte gjort en inpackning på flera månader!)

3. När du använder frisören som en kombinerad frisör och terapi-timme

Kallprat är ju trevligt, och beroende på hur väl du och din frisör känner varandra kan det ju absolut pratas familj, jobb och boende. Men att använda frisören som din känslomässiga soptunna är inte att rekommendera. Lämna dina bekymmer hemma eller ta dessa med en utbildad terapeut. Låt frisören sköta ditt hår, inte psyke. 

4. När du inte säger ifrån om du blir missnöjd

Frisören är där för att du ska bli nöjd med ditt klipp. Är du inte det kan det vara jobbigt att säga ifrån, men hellre det än att du går hem besviken och talar om för alla hur dåliga frisörerna är på just den salongen. Säg till direkt att du skulle vilja ha det mer si eller så, och hoppas på en tillmötesgående frisör som vill göra dig helt nöjd.

5. När du inte är tillräckligt tydlig med vad du vill

Ha med bilder på klippet du vill ha, eller var tydligt med hur du tänker dig färgen. Att vara otydlig i sina beskrivningen är som upplagt för besvikelse, och frisören blir osäker på vad du vill. 

6. När du har för stora förväntningar

Det är dumt som kund att tro att du på ett besök kan ändra din hårfärg från svart till platinablond, eller att din frisör ska få till den där perfekta rosa nyansen du önskar på ett besök. Diskutera med din frisör vad du vill, och var öppen för att det inte går att fixa under ett enda besök. 

7. När du rör dig för mycket i stolen

Vill du att din lugg ska bli helt sned? Då kan du fortsätta röra dig i stolen – annars, sitt rakt och så still som möjligt!

8. När du inte lyssnar på frisörens råd

Om din frisör menar att en blekning skulle skada ditt hår, gör du bäst att lyssna på frisörens råd. De är ju experterna, inte skulle du ifrågasätta läkarens bedömning av din brutna fot till exempel? 

Inspiration: Metro.uk