Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

6 anledningar till varför ditt hår snabbt blir fett

Blir det hår fett snabbt hur mycket du än tvättar och stylar det? Exakt det kan vara boven. Här några anledningar till varför du drabbas av fett hår.

1. Du tvättar håret för ofta

Om du tvättar ditt hår för ofta torkar du ut din hårbotten genom att göra dig av med skalpens naturliga olja. Detta kompenserar din kropp genom att producera mer olja och snabbare vilket ger ett fett hår.  Ett djuprengörande schampo kan vara räddningen.

Djuprengörande schampo, Hair cleansing cream, Redken. Läs mer och köp här.

Bäst i test: 5 naturliga schampo och balsam utan tillsatser

2. Du borsta inte ditt hår tillräckligt

Om du inte borstar håret med jämna mellanrum betyder det att de naturliga fetter som finns på skalpen inte fördelas i håret, utan ligger kvar i hårbotten. Tänk bara på att inte borsta för mycket, vilket å andra sidan kan stimulera överproduktion av fett. Borsta igenom håret ordentligt två gånger om dagen, där emellan räcker det med att borsta längderna.

Mason Pearson, världens bästa borste med naturlig svinborst. Dyr men väl värt sitt pris, den håller för evigt och behandlar håret skonsamt. Läs mer och köp här.

3. Du använder balsam över hela skalpen

Balsam kan ha förmågan att tynga ner ditt hår, vilket leder till oljiga hårrötter. Det räcker om du applicerar ditt balsam i längderna och undviker hårbotten.

Alternativt så undviker du vanligt balsam helt och satsar på en leave-in sprejbalsam.

Essential leave-in conditioner är ett första steg till en bra hårdag (och räddaren för en dålig sådan). Den reder ut, ger UV- och värmeskydd och är bästa basen inför styling. Läs mer och köp här.

4. Dina hårprodukter

För mycket olika stylingprodukter i håret tynger ner och främjar produktion av fett kring hårbotten. Satsa på en riktigt bra stylingprodukt som du använder med måtta.

LÄS OCKSÅ: Volymmousse – bäst i test (så får du volym som håller!)

5. Du tar för mycket i ditt hår

Hela kroppen producerar fett, även fingertopparna. Och är du en person som gärna sitter och tvinnar håret, eller drar handen genom, blir det både smutsigt och fett snabbare.

6. Din frisyr

Har du tjockt hår som alltid får hänga produceras mer fett från hårbotten. Håret mår bra av att luftas, så prova en lockig eller vågig look någon gång då och då och se om det hjälper.

6 heta frisyrer i vår – som gardinlugg, pastell och scrunchies

 

Läs också:

Så trollar du bort en dålig hårdag – här är tipsen och produkterna!

8 saker som din frisör hatar att du gör (vi har alla varit där!)