5 smarta knep för snyggt hår du inte vill vara utan i sommar

Pool, sand, salt, sol. Sommaren är inte snäll mot vårt hår alls. Men med de här knepen kan du få till ett snyggt sommarhår på ett kick.

1. Innan poolen och stranden - skydda håret så här: 

För att skydda håret från det värsta kan du vara lite smart och förutseende. Det du behöver göra är att helt enkelt blöta håret med vanligt vatten. Enligt uppgift ska håret då suga åt sig det vatten och stänga sina porer. På så sätt stängs salt och klor från poolen ute från håret och du skyddar det.

2. Få naturliga slingor med citronjuice i håret:

Det går att göra håret ljusare med citron. Det du behöver göra är att vara konsekvent och göra om proceduren några gånger på ett par veckor. Gör så här: Istället för att bara krama en citron i håret så blanda färskpressad citronjuice med ljummet vatten och häll i en blomsterspruta. Spreja i ditt helt otvättade hår tills håret blir fuktigt. Sen är det bara att njuta av solen i ett par timmar (resten av dig i solkräm ;)

Skölj ur och balsamera håret då citronen kan göra det torrt.

3. Få ner de där stråna som alltid flyger runt - smart knep!

Allt du behöver är en gammal sminkborste, som du inte längre vill använda, spreja den med hårsprej. Borsta ner hårstråna. De kommer lägga sig ner tack vare sprejen, och du behöver inte spreja hela håret.

4. Smart anti-svett trick om du vill ha utsläppt hår i sommarvärmen: 

Det går alltså att ha härligt tjockt utsläppt hår (för er lyckosar som har det;) utan att svettas för mycket i nacken. Tricket? Du använder din deo i nacken. Hepp! Superenkelt knep som räddar sommardagen.

5. Rädda håret med kokos (och det luktar ju såå gott!)

Foto: russaquarius

Har allt gått åt fanders den här sommaren och ditt hår känns som en risbuske? Testa att göra en riktigt ordentlig inpackning med kokos. Gör så här: använd ren kokosolja (finns på bl a apotek). Tvätta håret, ta en klick kokosolja i handen (smälter fort), beroende på hur mycket hår du har. Massera in ordenligt från rötter till toppar, hela håret ska vara insmort. Fös ihop håret, fläta ihop eller rulla ihop. Sätt på t ex på en duschmössa och vänta en timme, över natten eller så länge som du vill prova. Skölj ur. Fler skönhetsknep med kokosolja för hår och hud hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!