Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Använd en mellanstor eller stor bors­te för att få ett naturligt resultat.
Använd en mellanstor eller stor bors­te för att få ett naturligt resultat.
Använd en mellanstor eller stor bors­te för att få ett naturligt resultat.
Använd en mellanstor eller stor bors­te för att få ett naturligt resultat.

Bäst i test: Solpuder (här är vår favorit-bronzing!)

Ge din hud en smickrande, solkysst färgförstärkning med ett puder eller en flytande produkt. Vi har testat både matta varianter och sådana som ger skimmer. Här är sju bra köp, för alla smaker, plånböcker och önskemål.

Linnéa Öst

En mängd solpuder har testats av amelialäsare i olika åldrar. Här visas testets bästa bronzing: 

1. Ambient lighting bronzer diffused i Bronze light, Hourglass 

BETYG: 5
Det här marmorerade pudret ger en ­närmast magisk effekt på solkysst hud, och är även fint på alldeles blek hy. Ger ett vackert, diskret skimmer. ”Högt pris, men värt det dubbla”, hävdar Maria, 42. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

 

2. Matte bronzing powder i Samoa, Nars

BETYG: 4+
Detta puder har en lätt utjämnande ­effekt på huden, vilket är smickrande. Huden får en subtil antydan till glow, utan att skimra det minsta. Testaren Chanelle, 29: ”Jag älskar hur det matta pudret döljer små ojämnheter. Min bästa bronzer någonsin.” Mer info och köp här (länk till återförsäljare)

 

3. Beauty butter powder bronzer, Westman atelier

BETYG: 4
Det pressade pudret är lent och ger ett naturligt resultat. ”Huden får ljuvlig lyster och den kompakta dosan känns maffigt tung – men prislappen ger mig hicka”, säger Josie, 39. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

 

4. Hoola matte bronzer, Benefit

BETYG: 4
Lättapplicerat och matt sol­puder. Maya, 27, är nöjd med resultatet: ”Hittills har jag vänt matta solpuder ryggen, men det här känns väldigt rätt.” Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

 

5. Miracle sheer bronzer, Max factor

BETYG: 4
Ett gelstift för dig som föredrar flytande framför puder. Passar extra bra om du har torr hy. ”Går snabbt att stryka ut på kindbenen med fingret och resultatet blir fint och naturligt”, säger Edit, 26. Mer info och köp här (länk till återföräljare) 

 

6. Coconut bronze matte bronzing powder i Medium, The body shop

BETYG: 4
Matta puder som dessa passar perfekt både för att ge en solkysst look och för shejding (när man använder pudret för att forma och framhäva sina drag). Det här pudret ger ett fint resultat. ”Jag gillar att puderkakan vilar i resvänlig plåtburk med en ganska styv puderpuff”, säger Karin, 33. Mer info och köp här (länk till återföräljare).

 

7. Bring on the sun i Milou, Indy beauty

BETYG: 3+
Therése Lindgrens välpigmenterade och veganska Indy beauty-bronzer är mycket prisvärd – och ger ett snyggt resultat. ”Men det är synd att den endast finns i två nyanser och i dosa utan spegel”, säger Nadja, 38. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

TIPS

Solpuder behöver inte bara appliceras på kindbenen. Svep även längs hårfästet och käklinjen, på hakan och nästippen – där du brukar få färg av solen.

Är du solbränd? Ett stråk skimrande solpuder blir supersmickrande.

LÄS OCKSÅ: Så får du lyxig lyster och bronsig hy – här är bästa produkterna