Foto: Jupiterimages

Fixa finaste sommarhuden med din egen saltpeeling

Drömmer du om en slät hud med mycket lyster. Trolla bort tråkig och glåmig vinterhud med en klassisk saltpeeling. Lyxa på salong, investera i produkter eller blanda en egen.

På salong

Du byter ju som bekant ut dina hudceller en gång i månaden. Om du skrubbar bort dem som håller på att släppa taget, och de som redan har gett upp men ligger kvar som ett damm på kroppen, får du len hud med fin lyster. Du behåller även brännan längre när du makulerat hudcellerna som ändå ska ramla av och ta med sig färgen.

Saltskrubben ökar blodcirkulationen, desinficerar, djuprengör och öppnar porerna. Och efteråt är huden mer mottaglig för fuktgivande produkter.

– Du ska inte göra kroppspeeling mer än en gång i månaden på ­salong och på sommaren ännu mer sällan, då huden behöver sin naturliga barriär för att klara av solens strålar, säger Erika Sund Eriksson som är ekologisk hud- och spaterapeut.

Så gör du

Vad: Havssalt och olja skrubbas över hela kroppen (inte i ansiktet). Sedan duschas du av och smörjs in med olja och bodylotion.

Var: Eco sense beauty salong i Stockholm.

Pris: 795 kr (då ingår även en halvkroppsmassage).

Omdöme: Saltet läggs på med enkla rörelser utan att det gör ont eller känns obehagligt. Hela kroppen skrubbas, även under fötterna. Efter att saltet har fått verka duschar man av det. Huden känns otroligt mjuk och ren. Efter duschen läggs en olja med valfri arom på, som tillför fukt. Dagarna efter behandlingen känns huden fortfarande mjuk och len. Det enda minuset är kanske priset eftersom det går att skrubba hemma.

Blanda egen saltskrubb:

1. Ta 1 dl vanligt salt eller havssalt och blanda med 1 dl vegetabilisk olja, till exempel­ sötmandelolja.

2. Duscha och smörj in huden med en mild tvål och skrubba sedan med saltblandningen.

3. Saltskrubben är uttorkande. Smörj in huden med hudolja eller bodylotion efteråt när huden är extra­ mottaglig för fukt.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!