Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Karl Nordlund

Emma Wiklunds 9 bästa skönhetsknep (rengöring är nyckeln till allt...)

För Emma Wiklund betyder hudvård mycket. Men inte allt. Här får du Emmas 9 bästa, och helt okomplicerade skönhetstips.

1. Anpassa makeupen efter din ålder. I takt med att hyn förändras behöver man tänka om lite när det gäller basen. Idag använder jag lättare foundation än när jag var yngre och undviker puder.

2. Låt det lysa. Det är lystern som är det absolut viktigaste för att se pigg och fräsch ut, så satsa på en bra primer och gör en enzympeeling en gång i veckan.

3. Färga ögonbryn och fransar. Enklare och ger ett direkt "pigg-lyft".

4. Unna dig en ansiktsbehandling på salong då och då. Jag älskar att få hyn ordentligt rengjord. En behandling jag testat på sistone och verkligen gillar är Dermapen, så kallad micro needling, som sätter fart på hyns egen kollagenproduktion.

5. Lägg inte en förmögenhet på din dagliga hudvård. Satsa på en rengöring, peeling och återfuktning och lägg pengarna på ett träningskort istället.

6. Träningen: "Jag tränar pulshöjande 2-3 gånger i veckan. Jag kör crosstraining eller powerstep, plus yoga för andningens och flexibilitetens skull."

7. Kosten: "Det första jag gör på morgonen är att dricka ett glas ljummet vatten med lime eller citron. Det känns renande och startar systemet. Jag äter inte enligt någon viss metod eller princip, jag tycker att det enkla och välbeprövade funkar bäst. Mycket frukt och grönt, mindre rött kött, och så unnar jag mig en färskpressad grön juice varje morgon."

8. Sömnen: "Jag klarar mig på 6-7 timmars sömn, men om jag sover mindre än så syns det direkt på hyn. De dagar när jag har ett tidigt flyg lägger jag in små vilopauser under dagen där jag samlar tankarna, andas lugnt och slappnar av. Jag har en mindfulness-app som jag brukar använda på resor. Men ibland spelar jag Candy crush istället, haha ..."

9. Quick-fixen: "Minst en gång om dagen sätter jag mig bekvämt, blundar och tar tio djupa andetag. Det låter inte så komplicerat, men det är svårare än man tror att bara sitta där och koncentrera sig på andningen. Men det är väldigt lugnande för kropp och själ, bra om man har svårt att gå ner i varv och känner sig stressad."

Läs mer och köp Emma Wiklunds hudvårdsserie Emma S. här.