Emma Wiklund, Tilde de Paula, Ebba von Sydow - här är kändisarnas bästa skönhetstips

Vi bad ett gäng kändisar avslöja hur de får lyster i huden, volym i håret och en allmänt skön vardags- och festlook. Så här svarade de:

Emma Wiklund använder: foundation Vitalumiére från Chanel, 475 kr. Peeling Ageless enzyme peel från Emma S, 269 kr. Foto: Andreas von Gegerfelt/Ur boken Emmas Skönhet

Emma Wiklund - vad är ditt bästa skönhetstips?

– Rengöring, peeling och återfuktning är lika viktiga för en bra hudvård. Men om jag måste välja mitt absolut bästa skönhetstips så får det bli att göra en enzympeeling en till två gånger i veckan. Det ger min hud fin lyster och håller den fräsch. Min favoritfoundation är Chanels Vitalumiere, den täcker över skavanker väldigt bra. Och om jag vill ha en lättare look blandar jag ut den med min dagkräm.

Vad har du för förhållande till ditt utseende?

– Jag är nog väldigt uppmärksam på mitt utseende eftersom jag jobbar med hudvård, men jag är inte helt besatt på något sätt. Jag har inga problem att gå och handla osminkad.

Har du någon stilförebild när det gäller skönhet?

– Elle Macpherson är väldigt naturlig och fräsch, det har jag alltid tyckt.

Ebba använder: Shampoo for dry hair från Lernberger Stafsing, 189 kr. "Magiskt, doftar gott och håller rent länge." Sun kissed body lotion från ACO, 69 kr. "En bra lotion som ger fin färg!" Ögonskuggan Masterpiece colour precision eyeshadow i Coffee från Max Factor, 110 kr. "Förstärker mina blå ögon." Foto: Linda Alfvegren/SVT

Ebba von Sydow - vad är ditt bästa skönhetstips?

– Jag framhäver ögonen med mascara och återfuktar läpparna. Håret plattångar jag och flikar in runt ansiktet. Mitt tjocka hår är min tillgång. Folk brukar vilja se mig i stora lockar, fint på Maria Montazami men jag trivs inte i det.

Ebbas blogg

Isabel använder: läppbalsam Acute lip balm från Eucerin, 45 kr. Nagellack i Lincoln park after dark från Opi, 150 kr. Foto: Anneli Hildonen

Isabel Adrian - vad är ditt bästa skönhetstips?

 – Ett läppbalsam som fungerar ungefär som vaselin är en perfekt universalprodukt. Jag älskar läppbalsamet Aquaphor Lip repair från Eucerin men det går inte att köpa i Sverige tyvärr (Acute lip balm från Eucerin är lika bra, hälsar redaktionen). Det är en perfekt återfuktning för läppar, händer, naglar, hälar och armbågar. Du kan även dutta på lite under ögonen för att jämna ut smink som har lagt sig i vecken efter en hel dag. En jättebra uppfräschning.

Hur fixar du dig inför en tv-sändning med Svenska Hollywoodfruar?

– I den första säsongen stajlade jag mig själv men i den senaste var jag gravid och trött så jag fick hjälp av en makeupartist. Jag har bra hud så det enda underlaget jag behöver är en färgad dagkräm med solskydd. Sedan föredrar jag fuktade läppar och all fokus på ögonen.

Om du måste snabbfixa dig, vad prioriterar du?

– Om jag bara har fem minuter blir det rouge och lösögonfransar.

Har du något smart vintertips?

– Jag är en torris. När jag bodde i Sverige ville jag inte vara utan ångbastu en gång i veckan under vinterhalvåret för att öppna upp porerna. Sedan skrubbade jag hela kroppen och återfuktade med en fet kräm. På det viset håller man sig mjuk i en vecka!

Har du något kroppskomplex?

– Tidigare tyckte jag att mina läppar var för små. Jag orkade inte gå och spruta dem med Restylane stup i kvarten så jag opererade dem. Om jag hade vetat att det skulle ta så lång tid att återhämta sig hade jag nog inte gjort det. Det första året var läpparna svullna och jag fick många kommentarer om att de var för stora. Men nu är jag bekväm i dem och tycker att de är snygga. Jag trivs med hela mig nu.

Hur har Hollywood präglat dig när det gäller skönhet?

  – Jag har för vana att gå och fixa naglarna på händer och fötter, det finns tusen billiga ställen i Hollywood. Jag gillar korta naglar i mörka matta färger, det passar mitt blonda hår. Dessutom har jag alltid spf 75 om jag är på stranden, det är nog en Hollywoodgrej – att vara extra noga med solskydd.

Isabels blogg

Tilde använder: ansiktstvätten Special Cleansing gel från Dermalogica, 365 kr. "Torkar inte ut huden." Dagkrämen Skin smoothing Cream från Dermalogica, 465 kr. "Den enda kräm jag använder i ansiktet!" Mascaran 2000 Calorie från Max Factor, 130 kr. "Gör sitt jobb jättebra och är billig!" Foto: Andreas Lundberg/TV4

Tilde de Paula - vad är ditt bästa skönhetstips?

– Jag gillar en naturlig makeup med markerade ögon och ljusa läppar. Jag vill inte ha några konstiga skuggor eller krulligt hår, det ska kännas som jag.

"Underbara Clara" använder: dagkrämen Skin perfect moisturiser från M Picaut, 399 kr. Läppbalsam från Försvarets hudsalva, 29 kr.

"Underbara Clara" Lidström - vad är ditt bästa skönhetstips?

– Mitt bästa skönhetstips är att dricka riktigt mycket mjölk och promenera massor. Jag inbillar mig att jag har fått starka och snygga ben av det. Bra hållning är annars ett supertips. Alla som sträcker på sig och ser stolta och starka ut blir automatiskt finare.

Har du något husmorsknep?

– Jag brukar bada mina fötter och smörja in dem med olivolja. Sedan stoppar jag fötterna i plastpåsar och tjocksockar över natten. På morgonen är de sidenlena!

Lägger du ner extra energi på någon kroppsdel?

– Jag är mån om min hud, jag har alltid varit väldigt torr och var ett riktigt eksembarn som liten. När jag sminkar mig är det fin hud jag satsar på, hellre än ögonmake eller läppar.

Underbara Claras blogg

"Blondinbella" använder: lipgloss Golden gloss i 56 Polar pink från YSL, 290 kr. Löspudret Mineral shimmer från Lily Lolo, 250 kr. Foto: Anna Bristrand

"Blondinbella" Löwengrip - vad är ditt bästa skönhetstips?

– Highlighter är mitt bästa tips! Jag anväder ett löspuder med skimmer i. Till fest lägger jag ett lager över hela ansiktet och till vardags satsar jag på kindbenen för extra glöd.

Hur ser din beauty-rutin ut inför en fest?

– Jag använder inte foundation en vanlig dag, men till fest grundar jag gärna. Nu har jag en från Sensai som jag applicerar med en borste. Jag älskar läppstift och läppglans från YSL. De har så himla mycket färg och gloss i sig, vilket gör att man alltid känner sig extra fin.

Hur tar du hand om ditt hår?

– Jag är lite lat av mig och går därför och fönar håret på salong varje vecka. Hemma försöker jag undvika att använda en massa stajlingprodukter. Det jag använder mest är värmeskydd och torrschampo för att inte slita på håret. Jag använder Redkens produkter.

Vad har du för förhållande till ditt utseende?

– Om jag ska vara ärlig lägger jag inte så stor vikt vid det. Jag fokuserar på att ha fina händer och naglar då de syns varje gång man hälsar på någon. Jag lägger mycket hellre tid på att äta en ordentligt god frukost på morgonen än att sminka mig.

Blondinbellas blogg

Molly använder: sprejen Vavoom freezing spray från Matrix, 188 kr. "En sprej som håller och luktar gott!" Balsamet Color extend conditioner från Redken, 310 kr. "Håret blir silkeslent." Volympudret Osis dustit från Schwarzkopf, 169 kr. "Ger volym och rätt rufs, utan att man behöver tupera."

Molly Sandén - vilket är ditt bästa skönhetstips?

– Hår gör så mycket för utseendet och attityden. Har jag bara fem minuter fixar jag hellre volym och glans i håret än sminkar mig. Då kan du ha slitna grungekläder och ändå se välvårdad ut.

Mollys blogg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!