Bäst i test: Vattenfast mascara 2019 – här är vår favorit

En bra vattenfast mascara ska böja och ”biffa upp” fransvolymen utan att klumpa sig. amelias testare har valt ut de bästa som tål ett dopp eller två utan att smula eller rinna av.

Linnéa Öst

Spontanbad, glada gapskratt, snyft-tillfällen och sommarregn - en vattenfast mascara ska troget stanna oavsett situation. Vi har testat massor av mascaror - här är de mascaror som fick allra högst betyg.

1. Budgetfavorit! Worth the hype waterproof mascara, Nyx 

BETYG: 5

Den sotsvarta, parfymfria mascarakrämen lägger sig jämnt och fint över fransarna, och sitter sedan som berget. Glöm bara inte att alltid ha en pålitlig tvåfasremover till hands för att tvätta bort den. Läs mer och köp här.

2. Storfavorit: Sport waterproof mascara catch & curl, Eyeko. 

BETYG: 5

Wow, säger testarna om den här godingen vars spiralborste lyfter fransarna till oanade höjder. Mascarakrämen sitter bra, men löses upp av oljebaserad remover.  Läs mer och köp här. 

3. Mascaran som sitter där den ska: False lash effect waterproof mascara, Max factor.

BETYG: 5

Här är mascaran som sitter där du satt den, men som lydigt glider iväg när du använder remover. Klarar de fetaste ögonlock utan att låta sig rubbas. Ger fin och hållbar böj. Läs mer och köp här.

 

4. Hållbar vardagsmascara: Stay perfect long lasting volume. No 7

BETYG: 4+

Den gjutna borsten har suverän spänst och mascaran gör att fransarna håller formen riktigt bra. Den fina vardagsvolymen varar ända tills du tvättar av med varmt vatten. Läs mer och köp här. Läs mer och köp här.

 

5. Liten och pålitlig: High impact waterproof mascara, Clinique.

BETYG: 4

Smidig hylsa där den konformade borsten samverkar med mascarakrämen för att förlänga och böja fransarna på snyggaste sätt. Sitter verkligen jättebra tills du tvättar med varmt vatten. Läs mer och köp här.

 

6. Ger lösfranseffekt: False lash effect mascara waterproof, YSL 

BETYG: 4

Suverän volymgivare vars täta borste passar allra best för dig som inte har alltför glesa fransar. Det vattenfasta är nästan bättre än originalet, och det vill inte säga lite.  Läs mer och köp här. 

 

7. Sitter, sitter och sitter: Mascara terrybly waterproff, By Terry

BETYG: 4

Maffig borste och fyllig mascarakräm som ger megavolym och smickrande extra längd. Fransarna håller sig snygga hela dagen, men sedan krävs en rejäl remover för att få bort mascaran. Läs mer och köp här. 

 

8. Vattenfast klassiker: 38° mascara volumizing, Sensai.

BETYG: 3+

Rätt val för dig som vill få längd, färg och volym på fransar som blir naturligt mjuka. Mascarakrämen som sitter som berget, men ändå snällt glider av i 38-gradigt vatten. Läs mer och köp här.

 

Ta bort vattenfast mascara på rätt sätt

Tryck en remover-fuktad rondell mot ögat och räkna till fem. Då hinner mascaran lösas upp och det går lätt att svepa fransarna rena.

Tips!

Känns mascaran för tät eller torr? Värm upp hylsan i ett glas varmt vatten så blir den mjukare och mer följsam.

Pumpa inte in luft i mascaratuben - det är smartare att fånga upp mascarakrämen genom att vrida och vicka med borsten.