En microneedlingbehandling kan minimera akneärr och ge mer glow.
En microneedlingbehandling kan minimera akneärr och ge mer glow.

amelia testar: Microneedling med dermapen – så här tycker vi!

Microneedling med Dermapen sägs ge fräschare hy med mycket lyster. Men vad kan man egentligen förvänta sig för resultat? Vad kostar det och gör det ont? amelia har testat – så här tycker vi!

Behandling med dermapen­ – så funkar det:

Dermapen är en så kallad microneedling­behandling, där ett handtag försetts med 16 stycken tunna, sterila engångsnålar. Nålarna gör mikroskopiska hål där aktiva substanser slussas ner i huden. Nålarna ställs in på olika djup, beroende på hudens behov. Kroppens naturliga processer börjar läka huden, vilket påverkar hela det behandlade området.

Resultatet blir en starkare och smidigare hud, eftersom den kontrollerade nålningen kickar igång produktionen av kollagen och elastin. Dermapen ger långsiktiga resultat med positiv effekt på hudtonen, eftersom behandlingen gör att nya kapillärer bildas.

Behandlingen används med fördel på pigmenteringar, grova porer, milier och olika typer av ärr, inklusive mörka och djupa ärr efter akne.

+ Kan minimera akneärr. Långsiktigt resultat.

Många stick, så inget för dig med nålskräck

Aktiva ämnen slussas ner i huden med mininålar (dermapen). Foto: Katrina Mäkinen
En sheetmask lugnar huden efter microneedling­behandlingen. Foto: Katrina Mäkinen

Resultatet: Före och efter-bilder

• Före: Cassandra var ute efter en allmän uppfräschning.

Foto: Katarina Mäkinen

• Efter: Huden har fått mer glow.

Foto: Katarina Mäkinen

Cassandra, 24, om resultat: Huden fick fin glow

– Jag har inga stora hudproblem, bara lite småfinnar och förstorade porer vid näsan. Men jag har sett att många kändisar gillar Dermapen, så jag ville testa. Först var jag rädd för att nålarna skulle göra ont, men det kändes knappt, förutom att jag var lite känsligare runt läpparna.

– Anna Stenbeck Billing på New clinic gjorde behandlingen. Det började med rengöring, och själva nålningen tog bara tio minuter. Direkt efteråt var ansiktet rött, men sedan fick jag vila med en skön sheetmask. Den var magisk, huden lugnade sig genast. Jag var bara en aning röd under ögonen när jag gick till jobbet efteråt.

LÄS OCKSÅ! amelia testar: Behandling med Fractora mot akneärr – så här tycker vi

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + trådlösa hörlurar för endast 199 kr. Köp nu!