Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

amelia testar: Anti-age behandlingen PRX-T33 (så här tycker vi!)

Dunderbehandlingen mot rynkor och fina linjer, PRX-T33, lovar mer ungdomlig hud helt utan nålar - men fungerar det? amelias skönhetsredaktör Karin Nordin bestämde sig för att testa. Här är hennes recension.

Spänstigare, slätare hy? Ja tack! Men om det krävs nålar så backar många av oss ur. Detsamma gäller kraftiga syrabehandlingar. Vi vill gärna ha det fina resultatet, men utan den skorpbildning som hör till.

Nu finns en effektiv behandling med liknande effekt, men med fördelen att du slipper se ut som ett monster efteråt.

– Det är en dunderbehandling som heter PRX, där man tagit vara på de återuppbyggande egenskaperna hos TCA (triklorättiksyra) och tillsatt väteperoxid, som gör att överhuden inte koagulerar. Väteperoxiden främjar hudens återhämtning, förklarar Elizabeth Moberg, auktoriserad hudterapeut.

– Behandlingen är definitivt likvärdig med en filler. Dessutom finns en kollagenuppbyggande effekt, behandlingen hjälper alltså huden även på sikt.

Behandling med PRX-T33 - Karin om hur det var:

– Huden rengörs och en vätska appliceras för att få rätt ph-värde på hudytan. Sedan droppas det aktiva serumet på och masseras in i ett visst mönster, av hudterapeuten Kerstin Hellner som skräddarsyr behandlingen efter mina behov och önskemål – hon fokuserar på fyllighet, kråksparkar och det trötta mellan ögonbrynen.

– Själva massagen är behaglig, men produkten svider alltmer. Det är absolut uthärdligt, men jag hade inte stått ut många minuter till när det är dags för tvätt (äntligen!).

Fakta: PRX-T33

• Metod: En ny behandling med TCA (triklorättiksyra) och väteperoxid. Effektiv mot bland annat rynkor, torrhet, pigmenteringar, ärr och linjer. Resultatet håller i några månader.

• Hur ofta? Bäst effekt uppnås vid 4–5 behandlingar. Passar alla hudtyper.

• Pris: 1 999 kr.

• Testare: Karin, 38.

• Var: Hos By Mani i Stockholm, Bymani.se. Behandlingen erbjuds på salonger runt om i Sverige.

Karin om resultatet: "Det bästa är fylligheten"

– Mina linjer har suddats ut och området mellan ögonen är nu slätt. Men för mig var det inte en optimal ”glow and go-behandling”, där man ser fantastisk ut direkt. Eftersom man helst ska undvika smink de första två dagarna efteråt så är jag glad att jag inte har någon fest inbokad. Har ett rött märke vid ena ögat och huden fjällar lätt, det hade behövts concealer för att se okej ut.

– Men efter knappt en vecka känns huden lugn och slät – mätt på fukt som när jag var 20-nånting. Ytan är jämnare och lystern påfylld mitt i gråaste februari. Känslan är att smink, som foundation, är onödigt. Det absolut bästa är fylligheten.