Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Bäst i test – skonsam sminkborttagning (rengör huden som ett proffs!)

Huden kring ögonen är tunn och känslig. Du behöver en produkt som klarar av att lösa upp ögonsmink utan att irritera. Här är de bästa produkterna inom sminkborttagning på marknaden.

Ge ingredienserna tid att lösa upp makeupen. Att hålla en fuktad bomullsrondell mot ögonlocket i tio sekunder gör det lätt att torka bort sminket med några få tag. 

Här tipsar vi om åtta varianter som håller måttet. Från franska, lyxiga Lancôme till en klassiker från Sephora. 

Bäst i test: Skonsam make-up remover

Med hjälp av en tvåfas-remover försvinner vattenfast makeup lätt som en plätt. Här är de bästa.

1. Lancôme, bi-facil 

Betyg: 5

Lyxig vinnare. Flaska och innehåll andas lyx. Innehållet håller vad det lovar: att lösa upp vattenfast makeup lekande lätt. Den känns också snäll mot ögonen och mild mot huden. Läs mer och köp här. 

 

2. Clinique, take the day off

Take the day off från Clinique.

Betyg: 4 +

Pålitlig. De luttrade testarna hyllar goding som varit med länge. Snygg flaska och ett innehåll som sveper bort dagens makeup snabbt och enkelt. Läs mer och köp här.

 

3. Sephora, eye makeup remover

Eye makeup remover från Sephora.

Betyg: 4

Liten men effektiv. Klassisk tvåfasremover som klarar allt. Huden blir ren och känns inte uttorkad efteråt. Bra med liten flaska, perfekt i tränings- eller resväskan. Läs mer och köp här.

 

4. Artistry, makeup remover

Makeup remover från Artistry.

Betyg: 4

Känns återfuktande. Lätt, icke-oljigt rengöringsvatten som ska skakas ihop. Klarar ögonmakeup bra men är ännu bättre på läppstift. Snygg och lyxig flaska. Läs mer och köp här.

 

5. Lumene, waterproof makeup remover

Waterproof makeup remover från Lumene.

Betyg: 4

Bra budgetkap. Fixar den mest envisa mascara utan att irritera. Var inte snål eller otålig, utan fukta rondellerna ordentligt och pressa dem lätt mot ögat lite extra länge. Läs mer och köp här.

 

6. L:a Bruket, eye make-up remover

Eye make-up remover från L:a Bruket.

Betyg: 3 +

Skönt snäll. En len oljeblandning som inte torkar ut huden. Bra för vardagsmakeup, men klarar inte av vattenfast mascara eller eyeliner. Utlovar antiaging-egenskaper. Läs mer och köp här.

 

7. Estelle & Thild, eye make up remover

Eye make up remover från Estelle & Thild.

Betyg: 3 +

Passar på resa. Känns mild, men är ändå överraskande effektiv. Tyvärr skyms synen av ett tunt oljelager under några minuter efteråt. Är helt doftfri. Läs mer och köp här.

 

8. Skir, makeuprengöring med olja

Makeuprengöring med olja från Skir.

Betyg: 3

I burken finns tunna rondeller som löser upp vattenfast ögonmakeup och läppstift, men det går åt många rondeller innan huden är helt ren. Parfymfri, det är en bonus. Läs mer och köp här.

 

Rengör huden som hudterapeuten:

1. Tvätta händerna. Börja med att tvätta händerna så att du inte gnuggar runt bakterier och smuts i ansiktet. Om du har kontaktlinser, ta ut dem innan du börjar.

2. Ta bort ögonmejken. Kring ögonen är huden känslig och tunn. Blöt en bomullstuss med remover och håll en stund mot ögat innan du försiktigt torkar av sminket. Gnugga inte.

3. Rengör hela ansiktet. Ansiktet börjar vid dekolletaget och slutar vid pannan. Kom även ihåg huden vid hårfästet. Massera in rengöringen med cirklande rörelser.

4. Skölj noggrant. Skölj ansiktet flera gånger och klappa torrt med en ren handduk.

5. Återfukta huden. Avsluta med att badda ansiktet med en bomullsrondell som är fuktad med ansiktsvatten. Klappa in några droppar serum och massera in fuktighetskräm.

 

Kanske är du också intresserad av?

Bäst i test – leave-in-produkterna som vårdar håret på djupet

Bäst i test – amelia testar kroppsskrubb (skrubba fram hudens lyster)

Bäst i test – brun utan sol (för naturligt sommarglow året runt!)

Bäst i test – 5 bästa kroppsoljorna som ger dig len hud utan att kladda

Text: Linnea Öst