Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Det här schampot löddrar så härligt, och balsamet återfuktar så bra att våra testare först inte fattat att de använt naturschampo med minst 95 % naturliga ingredienserna.
Det här schampot löddrar så härligt, och balsamet återfuktar så bra att våra testare först inte fattat att de använt naturschampo med minst 95 % naturliga ingredienserna. Foto: Getty Images / RuslanDashinsky

Bäst i test: Sulfatfritt schampo och balsam – naturligt utan tillsatser

Letar du efter ett sulfatfritt, naturligt schampo och balsam som återfuktar ditt hår? I vårt bäst i test kommer du definitivt hitta rätt.

Linnéa Öst

En sak är säker: man väljer inte schampo och balsam på en handvändning. Det är som en djungel av alternativ där ute – och varför skulle du då nöja dig med något som inte är ekologiskt, skonsamt och fritt från sulfater?

Det enkla svaret är att det ska du inte göra.

Bäst i test: Sulfatfritt schampo och balsam

Här listar vi fyra naturliga schampo och balsam som ger håret den vård det behöver – utan oönskade tillsatser. Och skulle du behöva komplettera med en inpackning så hittar du det här.

1. Björn Axén, Organic Moisturizing 

Betyg: 5

Det här schampot (länk till återförsäljare) löddrar så härligt, och balsamet (länk till återförsäljare) återfuktar så bra att våra testare först inte fattat att de använt naturschampo med minst 95 % naturliga ingredienserna. Axén lägger inte sina pengar på att eko-certifiera, det ger oss konsumenter rimliga priser trots innehåll av toppkvalitet. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

 

2. Kerastase, Aura Botanica 

Betyg: 4

Här får du ett drygt och sulfatfritt schampo vars lödder doftar gott och lagom örtigt. Balsamet håller samma höga klass och gör håret lent, lättkammat och glansigt. Innehåller både kokos- och arganolja. Mer info och köp här (länk till återförsäljare). 

 

3. L’Oréal, Safflower rich infusion

Betyg: 4

Riktigt bra vardagsprodukter för dig som inte vill lägga hela lönen på hårvård men ändå unna dig en lyxkänsla. Håret tackar dig genom att bli skönt återfuktat och lätt att reda ut. Extrapoäng för att schampot kommer i stor, snyggt designad pumpflaska. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

4. Biolage, R.A.W. Nourish 

R.A.W. Nourish från Biolage.

Betyg: 3

Det fylliga schampot är lite tunnare än vanliga schampon, men håret blir behagligt rent. Balsamet är skönt krämigt och förvandlar torra, risiga hårbuskar till lena och lättkammade längder. Både schampo och balsam är till 99 % biologiskt nedbrytbara. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).