Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: nd3000

10 enkla (och gratis!) skönhetstips som verkligen gör skillnad

Efter en sommar i sol, vind och vatten är det tyvärr inte säkert att din hy är i sitt esse (och vi har väl alla slarvat lite med ansiktsrengöringen då och då?). De här knepen är dock både enkla och gratis – och du kan börja med dem redan i dag för att snabbt se piggare och fräschare ut!

1. Se upp med hårprodukter

Rester av balsam och stylingprodukter kan göra att du får oren hud och finnar. Även oljorna och kemikalierna i hårprodukterna kan irritera, täppa till och orsaka akne. Se till att du alltid sköljer ur balsamet ordentligt och använd ansiktsrengöringen som sista moment i duschen.

2. Måla vingen uppåt

Självklart är det en smaksak – men om du vill att eyelinern ska ge ett piggare intryck ska du måla vingen uppåt. Följ undersidan av ögat snett uppåt så passar vingen med ögats form.

3. Markera dina drag

 Om du vill använda minsta möjliga mejk, fyll i dina bryn, markera dina kindben och ha rouge på kinderna – då ser du piggare och fräschare ut.

4. Minska på saltet

Salt gör att du samlar på dig onödigt med vätska vilket kan göra att ansiktet ser puffigare ut än vanligt. Se upp med soja och såser som innehåller mycket salt.

5. Få mascaran att hålla hela dagen

Om du vill att din favoritmascara ska hålla hela dagen och kvällen även om den inte är vattenfast, gör såhär: Applicera först din vanliga mascara för att sedan ta på ett lager med vattenfast mascara över.

6. Glöm inte att dricka vatten

Det är något vi hör ofta men inte är tillräckligt noga med. Om du är uttorkad är även din hy det. Tänk att du i alla fall ska få i dig cirka sex glas vatten om dagen!

7. Använd lagom mycket puder

Om du använder för mycket puder kommer din hud att se äldre ut. Låt ansiktet få behålla lyster och lite glans så blir huden mer levande.

8. Sminka dig inte när du är stressad 

 Välj inte den vattenfasta flytande eyelinern om du har bråttom. Använd istället en mörkare ögonskugga eller en penna som du kan sudda ut precis vid fransraden. Om du har dåligt med tid är det bättre att köra på en mer naturlig look istället för en ojämn och kladdig eyeliner.

9. Fukta den torra mascaran

Oftast står det sex månaders hållbarhet på en mascara, men ibland torkar den långt innan det. Har din mascara torkat lite i tuben och du inte hinner köpa ny går det att hälla i ett par droppar linsvätska för att mjuka upp den.

10. Massera ansiktet

Passa på att massera när du smörjer in ditt ansikte morgon och kväll. Knåda lagom hårt, det ska inte göra ont, och arbeta igenom hela ansiktet med fingertopparna. Det ökade blodflödet gör huden pigg och rosig. Det gör att krämens vårdande ingredienser tränger in och verkar ännu bättre.

Den här artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Veckorevyn.com.

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kommer också att gilla:

9 riktigt smarta knep som hjälper dig att rensa garderoben

Vackra vågor med plattången –hennes teknik liknar inget vi sett tidigare

Håroljor för lent hår med stuns – här är produkterna som är bäst i test