Är din partner dålig i sängen? Då är det dags att börja kommunicera med varandra. Den du lever med är ingen tankeläsare och kan inte på förhand veta vad du vill ha, säger Bengt.
Är din partner dålig i sängen? Då är det dags att börja kommunicera med varandra. Den du lever med är ingen tankeläsare och kan inte på förhand veta vad du vill ha, säger Bengt. Foto: Shutterstock

"Min man är inte någon bra älskare"

Pernilla tycker att hennes man är dålig i sängen... så pass att hon nu börjat fantisera om sitt ex. Bengt ger råd.

Fråga: Det här låter som ett tonårsproblem, men jag är en vuxen kvinna med barn och en man som jag älskar. Problemet är att han inte är särskilt bra i sängen. Vi träffades för tre år sedan och jag tänkte att vårt sexliv skulle bli bättre med tiden när vi lärde känna varandra, men så har det inte blivit. Han är intensiv, det är bara pang på, och sedan är det över. Då somnar han. Jag har börjat fantisera om mitt ex, som var en ömsint, tålmodig och underbar älskare. Vad ska jag ta mig till? /Pernilla

Bengt svarar: Snacka om sexet - det finns inga genvägar

Det låter inte som om du heller är särskilt bra i sängen. Nyckeln till ett bra sexliv handlar inte om hur många minuter som förflyter före orgasmen, utan om något helt annat, nämligen kommunikation. Och där verkar du ha mycket kvar att lära.

Mannen du lever med kan ha många fantastiska egenskaper, men han är ingen tankeläsare. Du beskriver dig själv som en docka som ligger tyst och stilla under honom och hoppas att han ska svara emot dina önskemål, och när han misslyckas börjar du dagdrömma om ditt ex. Och ingenting får han veta.

Att öppna munnen och berätta hur man vill ha det i sängen kan förstås kännas pinsamt, obekvämt och jobbigt på alla sätt och vis. Men det finns inga genvägar. Du måste berätta för honom att du behöver tid. Om han är något att ha går han dig till mötes. Eller också visar det sig att han vill ha sex på ett helt annat sätt än du, och då får ni enas om en kompromiss - eller turas om att ha sex på den andras villkor.

Det finns massor av lösningar. Men om ni inte pratar om saken leder det bara till tystnad, kontaktlöshet och dagdrömmar på varsitt håll. Och så vill du väl inte ha det?

LÄS OCKSÅ! Stor guide: Så får du orgasm med din partner (100% orgasm-garanti!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!