Foto: iStock

Maxa ledigheten 2022: Smartaste dagarna att ta semester

Nej, den här julhelgen som närmar sig bjuder inte på så många extra lediga dagar. Det är vad som kallas en riktigt ”arbetsgivarjul”. 

Men misströsta inte. Vi har koll på nästa års röda dagar och hur du ska planera in dina semesterdagar för att få ut så långa ledighetsperioder som möjligt under 2022. 

Maggan Hägglund

Ibland är planeringen halva nöjet. Sätt dig med din kalender och pricka in de där extra semesterdagarna du ska ta ut lite smart så att du kan tänja ut din ledighet under 2022. Det gäller att ha koll på de röda dagarna för att kunna planera sin semester strategiskt. Det är nu du ska planera så du är först på bollen både med att begära semester de där allra mest begärliga dagarna och boka resor och hotell innan andra gör det. Börja drömma nu!

Maxa ledigheten under påsken 2022

Påsken bjuder på tre lockande alternativ nästa år, beroende på när det passar bäst med ledighet och hur många semesterdagar du kan ta ut. 

Alternativ 1: Ta ledigt 8 dagar och få ut 16 sammanhängande semesterdagar.
Alternativ 2: Ta fyra lediga dagar före påsk och få 11 sammanhängande semesterdagar.
Alternativ 3: Ta ledigt 5 dagar efter påsk och få 11 sammanhängande semesterdagar.

Kristi himmelsfärd: 9 lediga dagar i följd

Tar du ut fyra semesterdagar så blir du ledig nio dagar i följd. Det är inte så dåligt. Betydligt bättre än valborg och 1:a maj som inte bjuder på nån extra ledighet i år. Valborg infaller på en lördag och 1:a maj på en söndag. Däremot infaller Nationaldagen på en måndag så där kan du se fram mot en extra ledig dag. 

Julen 2022 kan ge 16 lediga dagar i sträck

Vill du ha så mycket semester som möjligt julen 2022 behöver du ta ut åtta semesterdagar och får du en sammanhållen ledighet på totalt 16 dagar. Kanske precis vad man behöver för att landa och hitta den där extra energin för året som väntar. 

LÄS OCKSÅ: Psykologen: Så vårdar och vinner du sann vänskap
LÄS OCKSÅ: Jag ljög för att få jobbet – nu har jag panik