Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Prästens råd till par som kämpar
2 AV 2

Magnus Krepper: ”Man kan ju stänga toadörren”

Magnus Krepper, 56, är aktuell som karismatisk ledare för ett 70-talskollektiv i SVT:s omtalade och otäcka tv-serie ”Händelser vid vatten”, som är baserad på Kerstin Ekmans klassiska roman. 

Här berättar han om karriären, den okända bakgrunden som illusionist – och avslöjar hur han och hustrun Sanna gör för att hålla liv i passionen efter 30 år tillsammans.

Magnus spelar Petrus, ledare för ett gröna vågen-kollektiv i början på 70-talet.

– Den här rollen kanske sticker ut en aning mot de jag brukar göra. Framöver skulle jag gärna vilja spela fler komiska roller, sådana förfrågningar får jag inte så ofta, berättar han.

Magnus Krepper

Ålder: 56.

Yrke: Skådespelare.

Familj: Gift med skådespelaren Sanna Krepper, två vuxna barn.

Bor: Stockholm.

Aktuell med: SVT:s dramaserie ”Händelser vid vatten”, baserad på Kerstin Ekmans bok. Medverkar i långfilmen ”Jakt på vitt fält” som har premiär i höst.

Privat lever Magnus Krepper sedan 30 år tillsammans med skådespelaren Sanna Krepper, som han har två vuxna barn tillsammans med. De bråkar skönt nog aldrig om pengar, och Magnus tips för att bibehålla passionen i förhållandet är ömsesidig respekt och att ibland stänga toalettdörren.

Här svarar han på några närgångna frågor om både kärlek och pengar.

Magnus Krepper om passionen...

Vad väcker passionen hos dig?

– Min passion bygger mycket på energin hos den andra människan. Positiv energi och utstrålning.

Spelar utseendet någon roll?

– Absolut, men vad man lägger in i det är personligt. Jag har inte ett visst ideal. Det kan vara små små saker hos en person som gör att man blir attraherad, men mest handlar det ändå om energin personen utstrålar.

Vad blev du kär i hos din fru Sanna?

– Det var just det, hennes energi, glädje och positiva utstrålning.

Sa det ”klick” direkt?

– Nej, det tog ett litet tag. Vi träffades på en julfest när jag jobbade som dansare i Göteborg och Sanna gick en musikalutbildning på Balettakademin. Sedan sågs vi mer och mer och nu har vi varit tillsammans i 30 år, gifta i 23!

Sanna och Magnus Krepper har varit ett par i 30 år och gifta i 23. Här minglar de på årets Guldbaggegala. Foto: Peter Grannby / Peter Grannby

Hur bibehåller ni passionen i ert förhållande?

– Passion är inget som bara kommer av sig själv, den är något man måste jobba på och vårda. Man måste respektera varandra och låta varandra ha sina egna liv. Och man kanske kan stänga dörren ibland när man sitter på toaletten, haha. Så att inte allt blir slentrian.

Har du något tips för hur man bryter slentrianen och överraskar med något romantiskt?

– Det där är ganska svårt, för så fort man anstränger sig för att skapa romantik så blir det ofta som mest oromantiskt och stelt. Då finns det plötsligt ett underliggande krav. De mest romantiska stunderna är dem man inte är beredd på, det som inte är så planerat.

Kan du berätta om en sådan romantisk stund?

– För en månad sen bestämde vi möte på en restaurang på stan, och så blev det helt plötsligt jätteromantiskt. Det är det som är så häftigt, att det kan hända när man minst anar det trots att man levt så länge ihop.

”Jag har nog aldrig använt trolleri som raggningsknep”, säger den forne illusionisten och skrattar. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Du har ju ett förflutet som illusionist – har du någon gång haft glädje av dina illusions-tricks när du har förfört någon?

– Haha, nej jag har nog aldrig använt trolleri som raggningsknep, men det kanske har funkat för andra trollkarlar. Däremot tycker min fru att det är jättekul när jag trollar, men hur det går till har jag hållit hemligt både för henne och våra barn. Man svär ju en ed som trollkarl.

Vad bjuder du på om du lagar en romantisk kärleksmåltid till Sanna?

– Då skulle jag nog inte laga något utan köpa ostron och champagne, det kan absolut trigga i gång romantiken!

... och om pengarna

Är du ofta orolig för din ekonomi?

– Jag har varit frilans i hela mitt liv och då finns det en ständig oro för ekonomin eftersom man aldrig i förväg vet hur ett år kommer att se ut.

Kommer den stundande lågkonjunkturen och höjda priser att påverka dig?

– Jag tror inte det, eftersom jag och min fru är ganska duktiga på att hålla nere våra utgifter och spara när vi kan. Vi har en liten buffert, men den kan ju gå åt fort när det väl börjar ticka… Fast det är klar att det är kännbart när man man går och handlar.

Har du och din fru gemensam ekonomi?

– Ja, vi gör ingen skillnad på vem som tjänar mer eller mindre än den andre. Vi hjälps åt.

Gör ni en budget för era utgifter?

– Nej, vi går nog mer på känsla, haha. Sånt som budget är skittråkigt.

Har pengar varit en källa till konflikt mellan er?

– Inte alls, vi har aldrig bråkat om pengar.

Magnus Krepper med kollegerna från ”Händelser vid vatten”: Asta Kamma August, Pernilla August, regissören Mikael Marcimain och Rolf Lassgård. Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN

Är du en person som alltid vet exakt vad du har på ditt bankkonto?

– Verkligen inte. Däremot går jag ofta in och tittar på kontot, men glömmer lika fort vad jag har. Jag tycker pengar är ganska jobbigt, och är inget jag drivs av. Pengar skapar lätt en onödig stress.

Bästa köpet du har gjort?

– Det var nog när jag köpte min första motorcykel 1993. Det är mitt absolut roligaste köp i livet, klockrent! Jag slutade köra mc under några år när barnen var små, men nu kör jag igen även om jag kanske inte tycker det är riktigt lika kul som då.

Vad ”slösar” du gärna pengar på?

– Att gå ut och äta mat. Sen skulle jag gärna slösa mer på att resa och se mig omkring i världen, men tyvärr blir det ganska sällan.

Jag tycker pengar är ganska jobbigt, och är inget jag drivs av.

Vad är det första du sparar in på om du måste?

– Abonnemang av olika slag, som tidningar, och att inte käka ute så mycket.

Din största ekonomiska dipp i livet?

– Det måste ha varit när jag pluggade.

Ditt bästa spartips?

– Att tänka långsiktigt, och inte tro att man kan göra snabba pengar. Det är bra att småspara, även om det inte blir så mycket åt gången.

LÄS MER: Marianne Lindberg De Geer: ”Sexet har blivit djupare” 

LÄS MER: Skådespelaren Dragomir Mrsic om ömsinta messen till mamman