Foto: E+ / Getty Images / MarkSwallow

Rosévinet avslöjar din politiska färg i Almedalen

Befinner du dig på plats på Gotland och undrar vilket rosévin som egentligen matchar bäst med dina åsikter? Vi har svaret.

Almedalsveckan har blivit synonymt med rosévin. Men, även vinerna politikerna dricker förmedlar ett budskap. Vi har grottat ned oss i politik och rosé för att hitta de bästa kombinationerna under Almedalsveckan, som nu är i full gång.

Foto: Getty Images/iStockphoto / ipopba

Socialdemokraterna: Arbetarnas vin

Cerasuolo d’Abruzzo föddes som vinet till arbetarna på fälten eftersom rött vin gjorde dem trötta togs druvornas skal bort strax efter att jäsningen påbörjats. Resultatet blev ett rosenrött rosé till ett pris som funkar för de flesta. Ett självklart val för socialdemokraten alltså.

Miljöpartiet: Ett grönt rosé

Miljöpartisten är så medveten att ekologiskt inte räcker. Här krävs ett rosévin som gör minsta möjliga avtryck på miljön, tillverkat genom hållbar vinodling och tappat på en fjäderlätt flaska som gör transporten vänligare. Ett rosévin kan knappast bli grönare än såhär.

Kickstarta hösten med amelias träningsresa till Mallorca 15-22 september 2017! 

Vänsterpartiet: Alla får smaka

Att dela in viner i färg känns egentligen fel då vin – oavsett skalfärg, ursprung och klassificering – ju är vin. Vänsterpartisten väljer helst ett rosévin som räcker till många och tycker att treliters-boxen är en revolutionerande förpackning.

Moderaterna: Dyrt är gott

Moderaten köper helst ett rosévin som kommer från de finaste och mest anrika vinrankorna i vingårdens bästa läge. Druvorna har noga valts ut och enbart de allra finaste får vara med. Priset har dessutom kryddats ordentligt för en extra exklusiv känsla.

Centerpartiet: Direkt från vinbonden

Det är lätt att glömma bort att vin faktiskt är en jordbruksprodukt precis som vilken annan som helst. Vinbönderna sliter hårt för att hitta de bästa druvsorterna och teknikerna för just deras jordmån, läge och klimat. Centerpartisten dricker sitt rosévin för att gynna lantbruksnäringen snarare än för smakens skull.

LÄS OCKSÅ: Smartaste tipset - så håller du din bag-in-box kall i sommarvärmen

Sverigedemokraterna: Unik design

Om Jimmy Åkesson skulle få göra ett vin i eget namn skulle det såklart vara tillverkat av en svensk druvsort, producerat i Sverige och smaka sill och potatis med en lätt ton av kräftspad i eftersmaken. Kanske skulle det dessutom serveras ur en flaska iklädd folkdräkt.

KD: Gott till oblat

Kristdemokraten väljer såklart ett alkoholfritt rosévin som kan serveras till både stora och små. Kanske gör hen en stor bål på det som räcker till hela kärnfamiljen. Viktig är även smakkombinationen med oblat.

Liberalerna: Lärorikt och frisinnat

Liberalen älskar tanken på att kunna köpa vin direkt från gården. Vilken frihetskänsla! Och, inget är bättre än att faktiskt kunna gå en runda på vingården och lära sig någonting nytt samtidigt.

 

Gillar du vin men känner att kunskaperna tryter? Vinexperten Håkan Larsson har svaret på alla dina frågor. Boka in dig på webbkursen som lär dig mer. Vinkunskap – guide för vinprovning hemma

Foto: ©Photo:Claes Lofgren/winepictures.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!