Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Varför inte tillbringa ledighet med att lösa mystiska brott eller leta efter diamanter.
Varför inte tillbringa ledighet med att lösa mystiska brott eller leta efter diamanter.
Varför inte tillbringa ledighet med att lösa mystiska brott eller leta efter diamanter.
Varför inte tillbringa ledighet med att lösa mystiska brott eller leta efter diamanter.

Roligaste sällskapsspelet för hela familjen – här är redaktionens favoriter

Släpp mobilen och samla familjen kring ett roligt sällskapsspel. Här hittar du tips på spännande, klassiska och beroendeframkallande sällskapsspel (som är roliga för både vuxna OCH barn!). Sju spel du bara måste ha hemma helt enkelt.​​

Ett riktigt bra sällskapsspel kan vara bland det roligaste som finns. Ja, om det inte finns dåliga förlorare (eller dåliga vinnare också för delen).

Men vilka spel är egentligen roligast – och som passar för hela familjen? Här är amelia-redaktionens absoluta favoritspel vi aldrig tackar nej till. 

 

Den försvunna diamanten 

- Förutom Trivial Pursuit (mitt favoritspel som vuxen), älskade jag brädspelet Den försvunna diamanten som barn. Med start i Kairo ska alla spelare hitta den försvunna diamanten, även känd som Afrikas stjärna. Men det blir ingen lätt match, längs vägen stöter du på rövare och oväntade hinder – så det gäller att se upp och spela smart. Förutom ett roligt spel som tar cirka en timme får du geografikoll på Afrika. Nytta och nöje, alltså! Läs mer och köp här.  

/Elin Börjesson, redaktionssekreterare

 

Cluedo 

– Vem är mördaren? I vilket rum skedde mordet, och med vilket vapen? Det är de tre frågor du måste få svar på för att vinna detta roliga detektivspel som kräver både list och tur. Spännande, roligt och klurigt för alla över åtta år (och ja, roligt för även vuxna!) Läs mer och köp här.  

/Linda Nestor, webbredaktör

 

Monopol  

– Jag minns nostalgiskt hur vi spelade Monopol när jag var liten – med alla spännande Stockholmsadresser som kände superexotiska för en lantis som jag ... Och vem har inte drömt om att göra lite snabba fastighetsklipp? Det här måste vara det perfekta karantänspelet – vardagsflykt och förströelse i ett. Läs mer och köp här.   

/Karin Nordin, skönhets- och hälsoredaktör

 

Fia med knuff  

Fia med knuff passar precis alla. För att det alltid är superkul att knuffa storebror eller någon av sina föräldrar, nästan hur gammal man än är. Den som älskar pyssel kan dessutom skapa sitt eget fia med egna spelare, eller måla om de vanliga figurerna i nya färger!  Läs mer och köp här.  

/Hanna Nyström, innehållschef

 

UNO 

– Jag är verkligen inte personen som gillar att sitta och spela ett och samma spel i flera timmar, det har jag inte tålamod till. Men det klassiska spelet UNO funkar alltid! Man blir taggad på att köra flera gånger. Läs mer och köp här.  

/Lina Johansson, moderedaktör

 

Yatzy 

Jag slår ett slag (!) för Yatzy, den gamla klassikern där det gäller att samla ihop rätt tärningsresultat och fylla i resultatet i ett block. Det är inte så så spännande, däremot ett väldigt mysigt sätt att umgås. Alla kan vara med och många är de barn som tränat huvudräkning genom att räkna ihop de andra deltagarnas kåk, triss och stege. Märkligt beroendeframkallande. Läs mer och köp här.  

/Åsa Brolin, reportagechef

 

Med andra ord 

– Förklara ordet, men med andra ord. Ja, detta spel är simpelt men blir garanterat alltid en skrattfest. Jag har aldrig spelat detta spel utan att skratta så att jag gråter. Passar till allt från middagsbjudning, förfest till familjemys. Livar upp den stelaste konstellationen och gör vilken kväll som helst i veckan till en höjdpunkt. Ett måste att ha hemma helt enkelt! Läs mer och köp här

/Linda Nestor, webbredaktör

BONUS-TIPS: Missa inte heller dessa spel!

Alfapet

Risk

Speak out

Settlers of catan

Ticket to ride

LÄS OCKSÅ: 7 bästa tv-serierna någonsin – här är redaktionens favoriter