Suzanna har ridit från Höör till Jokkmokk – på hundra dagar

Suzanna och hästen Krumelur har tagit sig genom hela Sverige för välgörenhetens skull. Vilka hjältar!

Suzanna Holmqvist är 29 år och bor i Lima utanför Sälen. Tillsammans medhästen Krumelur har hon tagit sig från skånska Höör till Jokkmokk i Lappland. Och de har gjort det för en god sak: Att försöka samla in 100 000 kronor till djurrättsorganisation. Ett mål som de nådde redan under resans sista vecka.

 

Resan påbörjades den 28 april och beräknades ta fyra månader. Under tiden har Suzanna tagit ledigt från sitt jobb på en matbutik och sitt egna företag som sysslar med detektivarbete.Med Facebook som kommunikation har hon nått ut till personer över hela Sverige som har hjälpt till längst vägen med boende, mat och logistik.

Foto: Suzannas Sverigeritt. Terrängen har varit blandad. De har gått på landsväg, i skog och genom vatten.

På Facebook-sidan har de nästan 12 000 följarna kunnat hänga med på Suzannas äventyr när hon kontinueligt har lagt upp bilder från resan, kartor på vart de är samt fått människor att engagera sig i olika djurrättsfrågor som Suzanna har belyst lite extra.

Tidigare i dag skrev Suzanna ett inlägg och berättade att de kommer att komma fram till sitt mål ungefär klockan 16.30 på fredagen. Och att det just råkade inträffa på dag nummer hundra var en snygg final! På Facebook-sidan har de precis löst den sista ekvationen - hur de ska få hem den hårt arbetande hästen Krumelur igen.

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!