Så hittar du billigaste flygbiljetterna – ny undersökning avslöjar när du ska boka

Det behöver inte vara dyrt att resa. En ny undersökning avslöjar nämligen när du ska boka dina flygbiljetter för att få dem så billigt som möjligt.

Januari och september är de månader på året då vi svenskar bokar som allra flestresor. I januari bokas sommarresorna och i september höst- och vinterresorna. Men hur gör man egentligen för att få tag i de billigaste flygbiljetterna?En undersökning gjord av resesajten Expediai samarbete med Airline Reporting Corporation säger sig hasvaret.

Enligt undersökningen, som bygger på bokningsdata och flygdata från över 10 miljarder personflygningar 2015, får dugenerellt sett detbästa priset på dina flygbiljetter om du bokar dem runt57 dagar innan du ska resa. Då är priserna i snitt tio procent lägre än genomsnittspriserna. Går resan mellan två europeiska ländergäller det dock att vara ute i lite bättretid.Här är bästa bokningstiden för biljetter i ekonomiklass runt140 dagar innan resan. Och ska du åkafrån USA och till Europa måste du boka ännu längre i förväg, här gäller 176 dagar innan resan för bästa pris.

Expedia har också analyserat vilken veckodag som är den bästa att boka flygbiljetter på. Tidigarehar tisdagar ofta ansetts vara denbästa dagen för att få bästa möjligapris, men den nya undersökningen visar atthelger är bra bokningsdagar om man vill göra ett klipp.

Undersökningen flaggar dock för att deras resultat inte är någon absolut sanning. Flygpriser styrs av hur stor efterfrågan det är på biljetter vid olika tillfällen och flygbolag ändrar ofta sina biljettpriser dagligen.Rekommendation är därför att slå till om du hittar en bra deal, oavsett vilken veckodag det är :)

Vill du läsa mer sånt här? Gör som över 20 000 andra och gillaamelia på Facebookså missar du inga grymma tips!