Nu slutar charterbolagen med elefantridning

Ving, Fritidsresor och Apollo har gemensamt bestämt sig för att slutasälja och marknadsföra elefantridning och djurshower på sina resmål – av hänsyn till djuren. Beslutet applåderas av flera djurrättsorganisationer.

Organisationer har länge försökt få stopp på elefantridningen då djuren uppges ofta lida och misshandlas när de tränas upp.

– Elefanter vet man genomgår en systematisk nedbrytningsprocess. Man tar ungar antingen från det vilda eller så föder man upp dem i fångenskap. Men eftersom elefanter är vilda djur så är de väldigt svåra att träna med positiva metoder, sägerElisabeth Tjärnström på World Animal Protection, till Sveriges radio.

Nu har Ving, Fritidsresor och Apollo enats om attsluta med marknadsföring och försäljning av djurshower och elefantridning på sina resmål.

– De har nu antingen redan tagit bort all elefantridning och alla sådana utflykter eller kommer påbörja en utfasning av de här utflykterna. Det kommer förhoppningsvis även ge ringar på vattnet till övriga reseföretag, säger Elisabeth Tjärnström.

Missa inte:

Facebook hjälpte stulna hunden Moyo hem igen – veckans solskenshistoria

Så här är det att mata fem kattungar (vi kan inte sluta skratta!)

De är verklighetens Djungelboken –se lejonet, björnen och tigern som är bästa vänner