Nu kan du köpa en bit av konstgjorda ön "Sverige" i Dubai (det blir inte lyxigare än såhär)

Tänk om du kunde bo i Sverige och samtidigt leva i ett varmt klimat? Nu är det möjligt, i alla fall nästan. I Dubai har försäljningen av 10 lyxvillor på den nybyggda konstgjorda ön "Sverige" precis dragit i gång.

Ön är en del av projektet "The World". Projektet består av 300 konstgjorda öar som byggts upp av sand och sten utanför Dubais kust. Öarna är placerade så att de från luften påminner om en världskarta.

Sex av öarna representerar Europa och kallas för "Heart of Europe." Här finns öarna "Sverige", "Monaco", "Tyskland", "Schweiz", "Centraleuropa" och "St Petersburg". Öarna binds samman av broar och valutan som ska gälla på "Heart of Europe"-öarna är euro.

I veckan startar försäljningen av de 10 lyxvillor som ligger på ön "Sverige". Alla hus på ön har en privat strand och ett tak som ska påminna om ett uppochnedvänt skrov av ett vikingaskepp – för att representera den svenska historian.

Villorna är på nästan 2000 kvadratmeter och priset för dem startar på 127 miljoner kronor per hus. Inredningen i husen ska föra tankarna till svensk design och arkitektur. Hälften av villorna inreds dock med handgjorda möbler från det brittiska lyxmärket Bentley Home.

På Sverige-ön kommer svenska högtider som lucia, valborgsmässoafton och midsommar att firas. Svensk film, musik och konst kommer också att uppmärksammas och en flytande restaurang med inspiration från en svensk saluhall ska byggas. I restaurangen ska specialiteter som raggmunk, toast Skagen, kräftor, glögg och snaps att serveras.

Sju sovrum utspridda på fyra våningar finns i villorna som även har privat gym, spa, pool och bastu.

Och den som är rädd för att ändå kanske sakna det svenska klimatet i Dubai behöver inte vara orolig. I "Heart of Europe" kommer ett klimatsystem för utomhusbruk att installeras, något som ska göra det möjligt att uppleva såväl europeiskt regn som snö på gatorna på de konstgjorda öarna.

Husen på ön "Sverige" beräknas vara inflyttningsklara i slutet av 2016. Visst blir man sugen på att resa till Dubai?!