Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hit vill svenskarna resa 2016 – se listan på populäraste resmålen

Vi drömmer om att åka till USA, men bokar resor till Spanien. Och medan kvinnor fantiserar om safari vill männen åka på roadtrip. Här är svenska resetrenderna 2016.

I år drömmer vi svenskar om långresor och sevärdheter. Allra helst vill vi åka till USA, och drömstaden att besöka är New York.

Resorna vi drömmer om är dock inte samma som dem vi faktiskt bokar. Statistik över (redan nu) bokade resor 2016 visar nämligen att Spanien ligger i topp bland bokningarna.

Populärast är att resa bort under sommaren, och den riktiga resepeaken är under den klassiska industrisemestern i juli. De flesta resor bokas dock redan i januari (sommarresorna) och i september (höst- och vinterresorna).

Trendbarometern visar också att det finns skillnader i hur och vart kvinnor och män gillar att resa. Medan kvinnor oftare tar initiativ till resor och ser till att boka dem, vill män helst inte lägga så mycket tid på reseplanering. Män är däremot mer sugna än kvinnor på att åka på roadtrip till USA, medan kvinnor är mer pepp på safari eller långresor till Australien.

Här är länderna svenskarna drömmer om att resa till 2016:

1. USA

2. Australien

3. Italien

4. Kuba/Skottland

5. Spanien

Här är länderna vi bokat flest resor till 2016:

1. Spanien

2. USA

3. Grekland

4. Cypern

5. Turkiet

De mest bokade charterresmålen 2016:

1. Gran Canaria

2. Mallorca

3. Teneriffa

4. Phuket

5. Cypern

Här är upplevelser vi drömmer om på resan:

1. Historiska platser och sevärdheter

2. Sol och bad (Psst! Är du sugen på stränder i världklass? Då ska du läsa vår systertidning Damernas Världs guide till Zanzibar.)

3. Roadtrip

4. Safari

5. Storstad / Träningsresa

Trendbarometern om svenskarnas resande 2016 bygger på en undersökning gjord av Sifo, på uppdrag av resebyrån Resia, samt på bokningsstatistik från Resia.

Psst! Missa inte att gilla amelia på Facebook för mer härlig läsning och inspiration!