Foto: Shutterstock

Reseguide: Paris

26 miljoner turister kan inte ha fel. Paris har både multinationella butiker och områden så gammaldags franska att ingen pratar engelska. Så mycket att se och göra, ständigt nya upplevelser. Så börja nu, du kommer att vilja åka tillbaka.

Paris är världens mest besökta stad, och rekordet står sig år från år. I fjol kom hela 26 miljoner turister till städernas stad, de förälskades stad, ljusets stad… Och så vidare. Kärt barn har många namn. Att Paris håller just detta rekord är sannerligen inget mysterium. Stan har precis allt man kan önska sig. Mängder av världsberömda sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, Sacré-Coeur och Nôtre Dame. Världens kanske allra bästa restauranger, ledande modehus, makalös shopping och mängder av museer med fantastiska konstskatter.

Men gör helst inte upp stora planer på att hinna med ett maximum av allt detta. Ta dig tid att bara promenera dit näsan pekar och du kommer att upptäcka en spännande och kontrastrik världsmetropol. Du lär känna stadsdelarnas olika dofter och stämningar, det typiska gatulivet med kaféer som serverar sina kunder långt ute på trottoarerna och det pulserande flödet av människor på väg. I Paris samsas människor från världens alla hörn. Vissa kvarter är helt präglade av andra kulturer.

Också det är typiskt för Paris, för hit har i alla tider människor från andra länder och kontinenter kommit för att skapa sig ett nytt och förhoppningsvis bättre liv. I andra kvarter har idel multinationella butiksfilialer flyttat in när t ex boklådor och antikvariat fått stänga, men de känns parisiska ändå. Och fortfarande kan du hitta områden som är så gammaldags franska att engelska endast med svårighet förstås där. Allt detta är Paris. En stad med många trogna besökare, som kommer tillbaka år efter år. En stad med miljoner fasetter, som ständigt erbjuder nya upplevelser. En stad som är lätt att älska.

Ladda ner hela Parisguiden som pdf här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!