Foto: press

Gå på spa i Cypern - 9 härliga tips

Ett turistfyllt Ayia Napa, finkorniga stränder, barnvänliga bad och vilda barrundor – det är Cypern för många. Men den andra sidan då? Inte den norra, oåtkomliga sidan, utan Cyperns span, som är i världsklass!

Med Europas mest solsäkra klimat, god mat och gästvänlig befolkning har Cypern länge varit ett givet kort för barnfamiljer, festande tonåringar och övervintrande pensionärer. Men att resa dit på egen hand och uppleva en aktiv semester är inte så vanligt trots att förutsättningarna är utmärkta.

Flygstol och bilhyra är enkelt att ordna, och numera, med den nya motorvägen, åker man snabbt från östra till västra delen av ön. Ön kryllar av utflyktsmål som vingårdar, småbyar, vandringsleder i natursköna områden och de arkeologiska utgrävningarna vittnar om en fantastisk kultur och levnadsstandard.

Kopplingen till spafilosofins fyra grundpelare, vila, träning, näring och behandling, är slående. Det dåtida cypriotiska samhället var konstruerat med vattenledningar, idrottsarenor, bad, bastu samt vinkällare, och praktfulla mosaikgolv berättar historier om en livsstil som nutida spaanläggningar tagit fasta på.

Gör en annorlunda resa till Cypern och njut av de internationellt prisade spahotellen.

Längre vistelser, paketpriser inkl halv- eller helpension samt behandlingspaket påverkar priset.

Ladda ner hela guiden som pdf här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!