Åk på hälso-semester!

Yoga i öknen eller springa i Portugal? Allt fler vill åka på hälsoresa. Vi har listan på fem skönaste restipsen som ger dig energi i vardagen!

Yoga och vandra i Sahara

Yoga, vandring och dromedarridning i öknen –kan det bli bättre för både själ och kropp!

 Var? Sahara, Tunisien

Varför? Det här är en semester för dig som vill hitta lugn samtidigt som du är aktiv. Låter det motsägelsefullt? Tänk om! I Saharaöknen finns all tid i världen att både ta hand om sin kropp och samtidigt få vara med om en oförglömlig upplevelse. I grupp rider du på en dromedar eller häst och guidas av beduiner. Varje ­morgon startas med ett poweryogapass i sanden. Förutom yoga finns det även instruktörsledd avslappning och meditation. Du tar dig fram både ridande och till fots och övernattar i tält.

Pris: En vecka från 9?200 kronor exkl flyg. Flyg till Monastir, pris från 3?049 kronor, www.detur.se

Mer info: www.ranch-du-sahara.com, ­www.inshapetravel.se

Gå på viktminskningskur i Litauen

...njut av sköna mineralbad i Vilnius!

Vill du gå ner i vikt visar forskning att det är bra att rivstarta. Det gör du med ett viktminskningspaket på Spa Vilnius!

 Var? Druskininkai, södra Litauen är känd för sina mineralkällor och har länge ­varitett hälsoresemål.

Varför? Perfekt för dig som satsar på att bli några kilo lättare. På Spa Vilnius får du en rivstart med behandlingspaketet ”viktminskning”. När du anländer görs en undersökning och du får ett individuellt träningsprogram bestående av inte mindre än två pass om dagen. Utöver det får du en mängd behandlingar, som undervattensmassage och lymfdränage, för att din kropp ska komma igång. Självklart glöms inte maten bort och det är hotellets dietmåltider som gäller. När veckan gått kommer du garanterat att vara ibättre form än när du steg på planet.

Pris: Paketpris från 7?145 kronor inkl flyg från Bromma eller Växjö. www.grandtours.se

Mer info: www.spa-vilnius.lt

Ashtangayoga i Thailand

En av tre pooler i Hua Hin

En gammal thailändsk mangoplantage ­förvandlad till hotell – med egen yoga­lärare för sköna pass tidiga morgnar… 

 Var? Hua Hin, Thailand knappt 20 mil ­söder om Bangkok.

 Varför? Svenske Leif och vietnamisiska Yung Mai äger det idylliska hotellet där man kan njuta av en veckas yogasemester. Välj mellan Iyengar yoga, en klassisk form som är bra för nybörjare och som bygger på hathayoga men där man också använder olika hjälpmedel som klossar, bälten och stolar. Ashtangayoga är en mer ­fysiskt krävande form av yoga där man arbetar med olika serier beroende på vilken nivå man befinner sig. Passen hålls i yogasal eller ­utomhus. Du kan också spela tennis eller träna på det privata gymmet, eller spela golf på ­närliggande bana.

 Pris: Cirka 13?000 kr för en vecka med halv­pension inkl flyg och 6 yogapass.

 Mer info: www.inshapetravel.se

Träna bland apelsinlundarna i Portugal

Vill du åka på en riktigt ­aktiv hälsoresa, välj ett training camp på portugisiska ­solkusten. 

 Var? Monte Gordo, portugal är en mysig fiskestad med allt för en härlig ­solsemester.

 Varför? Ett bättre och roligare sätt att komma igång med träningen är svårt att tänka sig. Träna utomhus isolen och bada på den milslånga stranden. Vi lovar att du får en rejäl nytändning! På en veckas training camp kommer du att hinna testa all slags träning du kan tänka dig. Det finns allt från klassisk gympa till qigong. Läs kartan själv och gör en orienteringsrunda eller ge dig ut och spring med någon av de många duktiga tränarna. Förutom endorfinkickar varje dag kommer du även att få lära dig att äta rätt under de kostföreläsningar som ges. Tillbaka hemma kommer du att ha fått en helt ny ­träningslust och kanske ha upptäckt nyaroliga motionsformer.

 Pris: Paketpris en vecka från 7?000kronor inkl flyg.

 Mer info: www.springtime.se

Träningsinspirera dig i Finland

En spastund efter träningen.

Det här är ett klassiskt spa där du kan testa en massa roliga och annorlunda träningsformer samtidigt som du får chansen att ta hand om ditt yttre.

 Var? Nådendal, Finland

 Varför? Även om du befinner dig på en av Finlands mest välkända spaanläggningar, kommer din vistelse långt ifrån att handla om enbart ansiktsmasker och massage. Här finns flera spännande typer av motion så se inte bara till att bli vackrare utan kom även i bättre form. Testa till exempel dansklassen Nia, som är en blandning av inte mindre än åtta olika motionsformer. Eller den udda kombinationen yoga och jazzdans – under samma träningspass. För vattenälskare finns aqua circuit, klassisk cirkelträning förflyttad till bassängen. 

 Pris: Paketpris med en övernattning och mineralbad, från 1?544 

 kronor, www.vikingline.se

 Mer info: www.naantalispa.fi, www.vikingline.se

Fler hälso-artiklar

Damrummet - Hälsa

Omega-3 gör dig smart & glad!

Så blir du vårfräsch!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!