Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Stefan Wettainen

Nyttig glass - så gör du din egna "nice cream"

Utan tillsatt socker, men med massor av vitaminer och fiber. Den här fylliga mangokrämen är perfekt som mellanmål eller efterrätt alla dagar i veckan – och ja, den smakar nästan som glass!

Du behöver ingen glassmaskin för att göra den här mumsiga bananglassen, utan använder fryst frukt som du mixar med kokosgrädde.

Krämig och nyttig nice cream bowl

10 min, 3–4 portioner

2 mogna bananer, frysta i skivor

2 mangofrukter, frysta i bitar

2 dl kokosgrädde

• Till servering: Blommor och bär till dekor (om du har tid) Eventuellt kokosnötter att servera glassen i.

Gör så här:

1. Mät upp fryst banan och mango i en blender eller matberedare. Använder du matberedare kan frukten behöva tina lite först.

2. Mixa frukten slät och tillsätt sedan kokosgrädde. Mixa ihop till en krämig glass. Servera direkt.

Recept av Mia Öhrn.

 

Läs också: 5 myter om den ”nyttiga” yoghurtglassen

 

Tips för goda nice creams

FIXA BÄSTA BASEN Med ett gäng frysta bananskivor som bas har du många möjligheter att mixa nyttiga nice creams. När bananen är fryst ändrar den smak och får en alldeles särskild sötma, idealisk för att skapa goda nyttigheter.

VARIERA VITAMINERNA Variera med olika frukter och bär för att få i dig ett brett spann av vitaminer och för att testa olika smaker – jordgubbar och hallon smakar ljuvligt.

PLUSSA PÅ MED CRUNCH Toppa gärna med hackade nötter för en smaskig knaprighet och en god smakbrytning – plus massor av nyttiga ämnen. Rostade mandlar eller hasselnötter passar perfekt – eller varför inte boosta sötman ytterligare med kokosflarn?

Foto: Stefan Wettainen