Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vet du vad din väska är gjord av? Den skrämmande videon avslöjar allt

Vet du egentligen vad din lyxiga designerväska är gjord av? Det är lätt att avfärda och inte bry sig om vad den är gjord av så länge den är snygg. Men tänk hur många djur som satt livet till innan de fått pryda någons arm eller hand.

Djurrättsorganisationen PETA i Asien och reklambyrån Ogilvy & Mather Advertising Bangkok ville visa sanningen bakom de dyra märkesväskorna, bältena, jackorna och andra lyxprodukterna som säljs i många exklusiva butiker.

Så för att testa vad köparna egentligen vet, eller inte vet, om vad som ligger bakom alla skinnprodukter riggade de upp en trendig modebutik i Thailands huvudstad Bangkok. De valde att döpa butiken till ”The Leather Work – Handcrafted Luxury”. Kort därefter var det dags för öppning och låta besökarna strömma in i lokalen.

Petas lyxväskor rör upp känslor

Väskorna stod uppradade, jackorna var prydligt upphängda – precis som skärpen. Handskarna låg vackert utplacerade på diskarna och så även plånböckerna. Men när de potentiella köparna börjar klämma, öppna och känna på produkterna så händer något. Och reaktionerna låter inte vänta på sig.

https://youtu.be/X8BkJT7wdtA?width=560&height=315&frameborder=0

Allt inuti de ”lyxiga” produkterna så som blod, organ och senor är fejkat. Men visst ser det väldigt realistiskt ut? Obehagligt och väldigt realistiskt.

Vill du se mer sånt här? Gör som 23 000 andra och gilla amelia på Facebook!

Mest läst just nu:

Steffo tappar allt i ”Nyhetsmorgon” – bryter ihop när barnen börjar prutta

Sanna Nielsen hyllas för avklädda bilden: ”Jag önskar att ingen skämdes!”

Här är nya bilderna på prins Alexander (vi dör, vad gulliga!)