Jennie Hammar lanserar kollektionen "Jennies val" för Specsavers – Här är hennes bästa stylingtips

Tydliga konturer, sköldpaddsmönster och plastbågar. Så gillar amelia-bloggaren och frilansjournalisten Jennie Hammar sina glasögon bäst. Nu lanserar hon en egen serie glasögon för Specsavers, "Jennies val". Ta del av hennes bästa stylingtips här!

– Glasögon är en självklar accessoar. Många som bär glasägon gör det kanske för att de behöver det och tänker inte på att det är något som är väldigt snyggt. Jag tycker man ska framhäva dem och våga lite och tänka mer att glasögonen är en accessoar än ett måste.

När det gäller färgmatchning tycker Jennie Hammar att man ska passa sig så att det inte blir helt tokigt med resten av outfiten.

– Bara för att man har blå glasögon behöver man inte ha blå väska. Saker får skilja sig, det är bara en fördel om de gör det. Jag är till exempel inte så förtjust i till exempel bruna skor till brun väska. Det blir lite damigt och gammalt. Ha hellre olika färger på saker.

Sminkmässigt rekommenderar Jennie Hammar att tona ner lite runt ögon om man har ett par kraftiga bågar.

– Man kan ha en röd läpp eller så, men ögonskugga i överflöd är inte nödvändigt. Man ska också tänka på att inte ha för mycket halsband eller örhängen, utan låta bågarna tala för sig själva.

I "Jennies val" finns både blå plastbågar och sköldspaddsmönster och Jennie har försökt att både vara klassisk och fundera över vad som funkar just nu.

–Jag vill att de ska kunna passa och tilltala alla och det är glasögon som jag tycker om och som jag skulle vilja ha på mig.Jag har valt ganska tydliga bågar med tydliga konturer. Några är runda, jag är väldigt förtjust i runda glasögon. Det finns även några blå plastbågar som är väldigt snygga.

Finns det något vanligt fel folk gör med sina glasögon?

– Ibland får jag för mig att folk tänker för mycket på att de inte ska vara för stora. Jag tycker att de ska vara ganska stora, det är snyggt. Jag tycker man ska våga mer och inte tänka så mycket. Annars tror jag att det vanligaste felet är att man har för mycket accessoarer. Man hänger på sig för mycket samtidigt.

De utvalda bågarna i "Jennies val" kommer från varumärken som Tommy Hilfiger, Cheap Monday,Love Moschino, Bruuns Bazar samt Specsavers egna glasögon.

Kollektionen finns i butik från 20 juni.

Psst... Här hittar du Jennie Hammars blogg!

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kommer också att gilla:

Snygga festfrisyrer för sommaren 2016 (passar både långt och mellanlångt hår)

5 smarta knep för snyggt hår du inte vill vara utan i sommar

10 livsmedel att äta för friskare och starkare hår