Trafikledaren Saga-Malin, 49, får hjälp av amelias stylister att hitta en ny och tuffare stil.
Trafikledaren Saga-Malin, 49, får hjälp av amelias stylister att hitta en ny och tuffare stil.

Gör om mig: Saga-Malin får en ny stil med mer färg

Saga-Malin Berggren, 49, väljer oftast bylsiga plagg i svart, vitt och grått – trots att hon egentligen längtar efter mer färg och glamour. amelia-teamet rycker ut och hjälper henne att fixa drömstilen!

Före: Bylsiga plagg och inte så mycket färg

Före: Saga-Malin Berggren i sina favoritplagg, sköna byxor och en rymlig blus.
1 AV 4
Före: Saga-Malin Berggren i sina favoritplagg, sköna byxor och en rymlig blus.
Foto: Theresia Köhlin
2 AV 4
Foto: Theresia Köhlin
3 AV 4
4 AV 4

Hur skulle du beskriva din stil, Saga-Malin?
– Lätt och ledig. Jag var ganska kraftigt överviktig tidigare, och då bar jag mycket svart för jag kände mig mest bekväm i det. Jag lever kvar i den stilen fortfarande.

Varför hörde du av dig till gör om mig-teamet?
– Jag såg efterlysningen i tidningen och kände att jag är lite av en katastrof, jag behöver hjälp. Jag börjar känna mig gammal, men mentalt är jag ju egentligen bara 27! Jag vill se fräschare ut och lära mig mer om vad jag passar i.

Saga-Malin Berggren

Ålder: 49.
Familj: Son och barnbarn.
Bor: I Mjölby.
Gör: Är trafikledare.

Hur skulle du vilja klä dig?
– Jag skulle tycka det var kul att klä mig lite tuffare. Ibland kan jag också känna att jag skulle vilja klä mig mer kvinnligt, men har svårt att veta hur jag ska göra det.

Finns det något du aldrig skulle sätta på dig?
– Jeanskjol, jag tänker bara på 80-talet. Och beige passar jag inte i, jag ser extra blek ut i det. Utsvängda byxor och manchester har jag också svårt för.

Hur känns det nu efter gör om mig-dagen?
– Det har varit en fruktansvärt bra dag! Intensivt och roligt, och det kommer ta ett tag att smälta allt. Alla tipsen jag har fått kommer jag verkligen ta med mig. Jag trodde inte att jag kunde bli så här fin! Jag blev en ny person, en vacker person.

Ny vardagslook: ”Färgen på byxorna tycker jag verkligen om”

Stickad tröja, H&M, stl XS–XL, 299 kr. Byxor, Zara, stl XS–XXL, 359 kr. Skor, Dr Martens, 2000 kr. Örhängen, Jane & Sophie, 499 kr. Armband, By Jolima, 549 kr. Ring, Ioaku, 349 kr. Foto: Theresia Köhlin

AMELIAS STYLIST, LINA JOHANSSON:
”Vi började med att prova massor av underdelar för att hitta rätt passform. När man väl har hittat en underdel som sitter bra så är det lättare att prova ut en överdel som passar till. Till vardags-looken blev det ett par byxor i en roströd ton, Saga-Malin passar i starka färger och kan lätt försvinna lite i en pastellfärg. Till de roströda byxorna valde vi en finstickad tröja med båtformad krage som känns extra trendig i höst. Saga-Malin drogs till ett par tuffa lackade skor, som motsvarar bilden av hur hon egentligen vill klä sig med aldrig gör.”

Saga-Malin om sin nya vardagslook: ”Jag tyckte om färgen på byxorna, men skorna hade jag aldrig vågat ha på mig förut. Den benvita tröjan var jag osäker på om jag skulle passa i rent färgmässigt men det gjorde jag ju visst.”

Ny festlook: ”Jag gillar att kjolen sticker ut”

Kavaj, Zara, stl XS–XXL, 599 kr. Långärmad tröja, Gina tricot, stl XXS–XXL, 299 kr. Paljettkjol, Gina tricot, stl XXS–XXL, 499 kr. Loafers, Tamaris, 999 kr. Örhängen, Glitter, 149 kr. Ring, Pfg Stockholm, 790 kr. Foto: Theresia Köhlin

AMELIAS STYLIST, LINA JOHANSSON:
”En figurnära paljettkjol framhäver Saga-Malins fina former. Vi provade en hel del överdelar till kjolen, till exempel en skjorta men det blev för stelt, och det slutade med en draperad topp och en snygg boxig kavaj över axlarna som bidrar med lite attityd. Även här drogs Saga-Malin till ett par lite tuffare, klumpiga loafers, vilka också är väldigt trendiga i höst.”

Saga-Malin om sin nya festlook: ”Kjolen tyckte jag väldigt mycket om, den känns festlig och stack ut lite. Jag hade själv aldrig vågat ha så mycket färg som i dag, men nu blir det ändring på det.”

”Jag älskar den här frisyren”

Foto: Theresia Köhlin

 

MAKEUPARTISTEN SHADA GHARIB OM HÅRET: 

” Saga-Malin har en fin, jämnlång page som är snygg som den är. För att göra det lite mer festligt gjorde vi lite lockar med en plattång. Håret förbereddes med ett värmeskydd med lite stadga i för att få lockarna att hålla. Sedan sprejade jag en strukturspray i hårbotten för att skapa volym och definierade även lockarna med pyttelite moussevax.”

SHADA GHARIB OM SMINKNINGEN:
”Jag började med att förbereda Saga-Malins hud med ett serum som har en uppstramande och uppiggande effekt. Sedan applicerade jag en fuktkräm och primer för att få en jämn grund. Därefter jämnade jag ut hudtonen med en CC-kräm i stället för foundation. Runt ögonen använde jag en concealer och sedan fixerade jag med ett lätt ljusreflekterande puder. Till kinder, panna och haka använde jag ett solpuder, jag la även ett rouge med lite skimmer i längs kindbenen. Jag applicerade en ljus skugga på hela ögonlocket och sedan tonade jag två olika brunaktiga skuggor på halva ögonlocket. Jag markerade fransraden med en svart eyeliner med vinge och avslutade med några lösfransar och mycket mascara. Ögonbrynen tyckte jag skulle ha en lite mindre rund form så jag gjorde dem lite bredare och lite ”rakare” med hjälp av en penna. Läpparna målades med ett krämigt läppbalsam.”

Efterlysning! Vill du ha en ny stil?

Vi söker fler kvinnor och även par som vill vara med i våra gör om mig-reportage. Har du tröttnat på din stil, fastnat i det ”gamla vanliga” eller bara är sugen på att testa en ny stil, hör av dig till vår moderedaktör Lina på lina.johansson@amelia.se. Beskriv vad ni vill ha hjälp med, ålder, var ni bor och skicka med en helkroppsbild på er själva.
OBS. Fotograferingen äger rum i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Jennie, 35, fick en helt ny stil: ”Jag fick nästan nypa mig i armen” 

LÄS OCKSÅ: Gör om mig: Läraren Linda får en ny och tuffare stil