1 AV 3
2 AV 3
3 AV 3

Gör om mig: Fritidsledaren Pia, 50, får en helt ny stil

Pia Eriksson Lundström, 50, klär sig jämt i träningskläder och börjar själv tröttna på det. 

Hon vill hitta en bra vardagsgarderob och finkläder som inte blir för uppklädda. amelia-teamet rycker ut och hjälper henne!

Pia Eriksson Lundström drömmer om en ny stil, långt borta från de huvudtröjor och mjuksibyxor som hon ofta har på sig i dag. Hon vill ha en stil som är mer figurnära - men hon vill absolut inte se ”tantig” ut. amelias stylistteam, bestående av stylisten Lina Johansson och makeupartisten Shada Gharib, ger henne en helt ny look. 

FÖRE: Mjukisbyxor och huvtröja

Pia har alltid på sig träningskläder, ofta huvtröja och mjukisbyxor. Foto: Theresia Köhlin

Hur skulle du beskriva din stil, Pia?
– För det mesta har jag träningskläder på mig, mjukisbyxor, huvtröja och gympaskor. Jag har alltid tränat mycket så träningskläder har varit en stor del av mitt liv men jag börjar bli lite less på att ha det hela tiden. Möjligen om jag ska in till stan att jag byter ut mjukisbyxorna till ett par stuprörsjeans och har det till min huvtröja.

Pia Eriksson Lundström

Ålder: 50.
Familj: Man, tre barn och fyra bonusbarn.
Bor: I Heby.
Gör: Är fritidsledare.

Vad känner du att du behöver hjälp med?
– Jag behöver hjälp med att hitta en garderob med vardagskläder. Och även något lite finare som jag kan gå ut och äta middag i utan att det blir alldeles för uppklätt. Jag har liksom inget mellanting, antingen träningskläder eller jätteuppklätt. Gärna något som funkar med både sneakers och högklackat så man enkelt kan byta.

Hur skulle du vilja klä dig?
– Jag vill ha figursmickrande kläder och jag vill absolut inte se tantig ut! Jag skulle också vilja göra något annorlunda med håret. Jag har alltid fläta, ibland när jag vill vara fin gör jag flätan på sidan i stället, skrattar Pia.

Vill du också få hjälp med en ny stil?

Just nu söker amelia läsare som vill vara med i våra gör om mig-reportage. Är du intresserad?

Mejla vår moderedaktör Lina på lina.johansson@amelia.se och berätta vad du vill ha hjälp med, ålder, var du bor och en helkroppsbild på dig själv så kan du få chansen att få en ny stil!

OBS! Fotograferingen äger rum i Stockholm.

Finns det något du inte skulle sätta på dig?
– Inget speciellt jag kommer på. Kanske inte brunt!

Hur känner du nu efter gör om mig dagen?
– Det har varit superkul! Jag kommer att åka och prova andra modeller på byxor än vad jag tidigare haft och även mer byxdressar. Jag ska börja måla ögonbrynen bredare nu och även beställa lösögonfransarna Shada använde på mig. Jag ska också köpa mer örhängen, det gör ju jättemycket för en look!

Ny vardagslook: ”Jag passar verkligen i rött”

Stickad tröja, Mq marqet, stl XS–L, 799 kr. Byxor, H&M, stl XS–XL, 249 kr. Sneakers, Superga, 999 kr. Örhängen, Glitter, 100 kr. Armband, By Jolima, 399 kr, Ringar, privata. Foto: Theresia Köhlin

AMELIAS STYLIST, LINA JOHANSSON:
”Pia väljer nästan alltid stuprörsjeans om hon har byxor på sig. Vi provade massvis med byxor men jag ville utmana henne lite och ville att hon skulle prova ett par byxor med hög midja som är ganska raka i modellen. Det visade sig vara en hit! Anledningen till det tror jag var för att de också var sköna. Pia hatar när det sitter åt och skaver, därav alltid träningskläder men det finns verkligen vardagsbyxor som både är snygga och sköna, man måste bara hitta rätt modell man trivs i. Leopardmönstrat och rött går som handen i handsken så det fick bli en finstickad, röd tröja till. Istället för gymnastikskor valde vi ett par lite mer uppklädda sneakers med trendig platåsula.”

Pia om sin nya vardagslook: ”Det är lite mer vågat än vad jag själv hade satt på mig innan. Men jag älskar skorna och tröjan! Byxorna är utanför min komfort-zone men jag gillar dem.”

Ny festlook: ”Den här byxdressen känner jag mig fin i”

Byxdress, Esprit, stl XS–XXL, 899 kr. Sandaletter, Asos.com, 399 kr. Örhängen, Astrid & Agnes, 549 kr. Halsband, Glitter, 129 kr. Armband, By Jolima, 399 kr. Ringar, privata. Kuvertväska i läder, The shoe bakery, 600 kr. Foto: Theresia Köhlin

 

AMELIAS STYLIST, LINA JOHANSSON:
”Vi provade allt från klänningar, till kjolar och byxor. Jag hade sedan innan tänkt ut en byxdress till Pia, trodde hon skulle vara väldigt fin i det. Det blev inte just den jag hade spanat in sedan innan men det blev denna marinblåa, draperade byxdress som satt fantastiskt fint och som Pia kände sig bekväm i. När man har något som inte är så färgglatt är det fint att addera till exempel en röd läpp och accessoarer som riktigt får poppa, som denna silverväska och ordentliga statement-örhängen. Ett par sandaletter gör sig fint till fest men byxdressen funkar även med sneakers till som Pia efterfrågade.

Pia om sin nya festlook: ”Jag känner mig fin och byxdressen var väldigt skön. Jag hade kunnat tänka mig att köpa den själv!”

”Så snygg makeup”

Tips! Något som är bra att tänka på när man lockar håret är att aldrig röra lockarna innan de har kallnat, annars riskerar man att håret blir rakt på en gång. Foto: Theresia Köhlin

MAKEUPARTISTEN SHADA GHARIB OM MAKEUPEN:
”Pia är duktig på att sminka sig själv och är inte rädd för smink så jag valde att sota ögonen och måla läpparna röda. Jag började med att lägga en primer med lyster i och därefter applicerade jag en halvtäckande foundation. Sedan borstade jag på ett solpuder på kinder, panna och haka för lite glow och avslutade även med ett rouge med lyster i. Ögonen grundades med en ljus skugga på hela ögonlocket och sedan sotade jag med en plommonlila skugga, jag använde även samma skugga till att sota undre fransraden. Sedan la jag en svart gel-eyeliner på hela övre fransraden som jag sotade till lite med en svartbrun skugga och avslutade med några lösfransar och mycket mascara. Ögonbrynen formade jag om till en lite mindre rund båge, så det blev lite rakare och lite fylligare. Läpparna målade jag med ett krämigt rött läppstift.”

SHADA GHARIB OM HÅRET:
”Pia har ett fantastiskt hår som hon vanligtvis gömmer i en fläta så det var väldigt kul att få släppa ut flätan och få göra något glammigt. Jag förberedde håret med ett värmeskydd och lockade sedan med en konformad locktång. För att få volym sprayade jag i en volym/strukturspray i hårbotten och tuperade lite lätt. Sedan kammade jag igenom hela håret med en stor glestandad kam för att lockarna skulle bli mer sammanhängande och avslutade med en finishing spray.”

Pia om håret och sminket: ”Så himla snygg makeup, verkligen supersnyggt! Röda läppar har jag aldrig och inte heller lösfransar, det ska jag gå och köpa.”

 LÄS OCKSÅ: Saga-Malin får en ny stil med mer färg 

LÄS OCKSÅ: Läraren Linda får en ny och tuffare stil