Ellos flirt med bloggare och influencers – det blir en instagramvänlig jul

Så samtida men ändå så traditionell. Årets jul passar lika bra i en tvåa på Odenplan som i ett soldattorp i Värmland.

Ellos bjuder in media på julmingel i en liten en tvåa på Odenplan för att visa upp årets jultrender. Och aldrig har väl julen känts mer samtida, men ändå så traditionell och gammeldags som i den där lilla tvåan på Odenplan.

LÄS OCKSÅ: Julen 2017 går trend före tradition – om Ikea får bestämma är julen grå

Odenplan ligger i Vasastaden som ligger i Stockholms city. Ett trendigt DINK (Dubble Income No Kids)-område, där den dyraste tvåan just nu har ett utropspris på 8 995 000 kronor, källa: Hemnet. En folklig och bred inramning för julen 2017? Nej inte särskilt. Tänker man först.

Men om vi låtsas att den lilla tvåan hyser en familj om minst 10 personer och inte är en liten tvåa på en av Stockholms dyraste adresser, utan ett litet soldattorp i, låt säga Värmland, ja då är vi med.

Nakna väggar, nötta trägolv, torkade frukter, enekvistar, linne och vadmal. Ingen elektricitet och framför allt ingen överdrift. Ett komplett recept på vad som gör sig så bra i instagramflödet just nu, och där har ni samtiden. Vi kan inte få nog av den grå minimalistiska trenden, för den har ju hängt med ett tag. Och nu har den hunnit i kapp julen.

Allt går i cykler, och i år är det ingen överdådig Disney-jul. I år är det en stillsam jul med traditionella förtecken.

Och eftersom jag varje jul står där och velar mellan en avskalad eller glittrig jul, och nästan ändå alltid faller för glittret, så är jag övertygad i år. Glittret får stanna i källaren. Dags att låta mina ljusstakar i järnsmide, den maffiga femarmade röda kul-ljustaken ta plats, tillsammans med en dovt röd linneduk, torkade apelsinskivor och en ensam ljusslinga i granen – det behövs inte mer än så för en god jul.

(PS. Ni hittar min minimalistiska jul på Instagram (@ceciliaeagle), från och med 1:a advent!)

Foto: Ellos

LÄS OCKSÅ: Årets glögg: Blossa Old Dehli 2017 – så smakar den