Louise, ”hej hej vardag”, Winblad, bloggar på amelia.se
Louise, ”hej hej vardag”, Winblad, bloggar på amelia.se Foto: Anna Ledin Wirén

Louise Winblad: Varför får mammor skit av att ha sina barn på förskolan?

amelias bloggare ”hej hej vardag” är trött på att man får skit bara för att man har sina barn på förskolan. Och att det dessutom verkar förväntas att det är just mamman (och inte pappan) som ska vara hemma – eller hämta extremt tidigt.

”Vill ni veta nåt stört? Mattias har börjat jobba. Han har varit föräldraledig men nu har han alltså börjat jobba. Trots att han har barn! Om han bara planerat lite bättre så hade han minsann kunnat vara hemma i sex år. Saker går om man verkligen vill. Och frågan är varför han skaffat barn om han nu tänkt JOBBA samtidigt som han har barn.

Visst är det sjukt??!

Nej just ja. Jag glömde. Han är ju pappa, inte mamma. Då är det ju okej att jobba, att tycka om att jobba, att ha barn på förskola. Mammor däremot… Så stört att de sätter sina barn på förskola!”, skriver hon i sin blogg. Läs hela blogginlägget här. 

Foto: Illustratör Louise, hej hej vardag, Winblad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!