Första steget för att få bort myror är att se till att det inte finns något spill av socker (så som socker, saft, smulor eller läsk).
Första steget för att få bort myror är att se till att det inte finns något spill av socker (så som socker, saft, smulor eller läsk). Foto: Getty Images

Så bekämpar du myror inomhus – 8 miljövänliga knep

Myror söker sig gärna inomhus under vår och sommar – och har en myra hittat in i ditt hem har den snart hämtat alla sina kompisar... Här är åtta kemikaliefria knep att ta till mot myror.

Få bort myror - gör så här:

1. Såpa

Myror dras till sött spill som socker, saft, smulor och läsk. Genom att ta reda på var de tar sig in och skrubba ordentligt där, tar du bort myrornas doftspår som visar vägen till andra myror.

2. Kanel

Myror gillar inte den starka doften av kanel, så ett tips är att hälla ut lite där du vill bli av med krypen. Du kan också ta till svartpeppar, nejlika, ingefära, cayennepeppar eller chilipulver.

3. Ättika

Om myrorna blir allt för närgångna när du påtar i trädgården kan du testa att smörja in stövlarna med ättika.

4. Äggskal och salt

Om myrorna är envisa och inget av ovanstående knep har fungerat kan du ta till gamla äggskal. Se till att tvätta dem, krossa och strössla ut där myrorna är besvärliga. Häll sedan grovt salt på äggskalen (men tänk på att inte salta i trädgården eftersom det kan ha en negativ effekt).

5. Bakpulver

Oavsett om myrorna stör ute eller inne ska ett lager bakpulver skrämma bort de små liven.

6. Gnid med pepparmynta

Att odla pepparmynta runt huset kan vara en mer långsiktig lösning, men du kan också gnida in området där de tar sig in eller placera ut lite torkade blad.

7. Renfana

Renfana ska hjälpa mot myror och ett tips är att lägga en bukett vid ytterdörren eller altanen. Hänger du upp blommorna i gardinstången kan du också bli kvitt flugor och mygg. Foto: Getty Images

8. Vattna rikligt

Om du har problem med myror i grönsakslandet är en idé att vattna ofta, eftersom myrorna då kommer att flytta till en torrare plats. Men undvik kokande vatten, det tar död på mikroorganismer i marken.

LÄS OCKSÅ: 8 bästa sätten att bli av med silverfisk

Bakpulver kan skrämma bort myrorna. Foto: Getty Images

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!