Foto: Dutko

Här är populäraste sakerna på Blocket – spana in hela topplistan!

Är du på jakt efter en nya vinterkläder till barnen? Eller vill du tjäna några extra slantar genom att sälja de där skorna som du aldrig använder ändå?Då är det läge att slå till! Scrolla ner för att se topplistorna över vad vi söker mest efter på Blocket just nu.

I takt med att det blir allt kallare ute ökar annonseringenav värmande kläder på andrahandssajter som Blocket. Framförallt är det jackor och skor som svenskarna är på jakt efter just nu.

– Årstidsbytet får svenska folket att rensa ut sina garderober och gå på jakt efter nya höstfynd som passar de lägre temperaturerna. Genom att sälja vidare sådant som inte används längre och köpa second hand av andra så kan höstens shopping bli ett nollsummespel. Här finns tusenlappar att spara, sägerElin Mattsson, presskontakt på Blocket.

Foto: lolostock

En fjärdedelav annonserna inom kläder och skor på Blocket säljs just nu inom ett dygn och 65 procent säljs inom en vecka. De populäraste modevarumärkena är Acne, Odd Molly ochGant.

– Vi kan se ett samband mellan sökningar på plagg och varumärken. Vi har just nu många sökningar på skor, jackor och kappor på Blocket, samtidigt som vi kan se att många söker efter varumärken som Barbour och Fjällräven som är populära som höstjackor när det börjar bli kallare, säger Elin Mattsson.

Topp 10mest sökta plaggen på Blocket just nu:

1. Skor

2. Stövlar

3. Skinnjacka

4. Gummistövlar

5. Jacka

6. Kappa

7. Klänning

8. Rock

9. Boots

10. Vinterjacka

Topp 10mest sökta modemärkena på Blocket just nu:

1. Acne

2. Odd Molly

3. Gant

4. Ralph Lauren

5. Adidas

6. Barbour

7. Fjällräven

8. Nike

9. Burberry

10. Supreme

Den här artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Damernas Värld.

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kanske också gillar:

Härliga höstnyheter i webbshopen (och du kan fortfarande fynda på vår rea!)

11 billiga (och enkla) halloween-kostymer

9 riktigt smarta knep som hjälper dig att rensa garderoben