Artikeln innehåller annonslänkar

8 bästa sätten att bli av med silverfiskar

Hur blir man av med silverfisk? Här är åtta effektiva knep (gärna i kombination med varandra).

Silverfisken kan vara svår att bli av med, och även om den oftast inte gör någon direkt skada i hemmet så är det lätt att bli lite tröttare på livet av att se den illbattingen pila fram över badrumskaklet.

Så blir du av med silverfisk

1. Rödcederolja – silverfiskar tål inte doften. Spraya längs lister och andra trånga utrymmen, och gärna i flera rum samtidigt så att krypen inte bara flyttar runt i ditt hem utan lämnar dig i fred för gott. Undvik dock textilier.

2. Doftblock av ceder är också ett bra medel mot småkryp som silverfiskar och pälsängrar.

3. Silverfisk-fälla! Smart, giftfri fälla. Lockar till sig silverfiskarna och de fastnar i fällan - enkelt. Men använd fällan bara som komplement. Det är svårt att få bort alla silverfiskar med bara fällor.

4. Håll rummet torrt (lättare sagt än gjort med våtutrymmen som kök och badrum).

5. Låt inte papper och böcker ligga framme på golvet.

6. Håll rent! Även om silverfisken är en mästare på att överleva så gör du det svårare för den genom att dammsuga och torka av regelbundet.

7. Täta lister, tapetskarvar och andra små skrymslen där silverfisken trivs. Den älskar socker och stärkelse, så tapetklister blir snabbt en toppenmåltid för den lille rackaren.

8. MyrNIX. Ett pulver som tar död på silverfisken (och andra småkryp) när de kommer i kontakt med ämnet. Rekommenderas och används av Anticimex

 

Varför får man silverfisk hemma?

I de flesta fall av silverfisk hemma så har man fått med sig dem när man tar in varor in i hemmet. Silverfisk älskar kartong, så flyttkartonger som bärs in i hemmet kan exempelvis vara en vanlig dörr in. Sedan söker de sig till fuktigare delar av hemmet där de gömmer sig. Som i exempelvis badrum. Silverfiskar kan också komma genom rörledningar, men då på utsidan av rören.

Silverfisk i badrum, kök och - sängen? Här trivs silverfisken

Silverfisk trivs i fuktiga små skrymslen som till exempel badrum och kök. Men de kan också dyka upp på andra platser så som i sovrum.  Speciellt den långsprötade silverfisken som har börjat synas mer och mer i sovrum då denna typ av silverfisk även mumsar på textiler.

Källa: silverfiskar.com, getridofthings.com, Anticimex

LÄS OCKSÅ: Så bekämpar du myror inomhus – 8 miljövänliga knep

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!