Foto: E+ / Getty Images / Todor Tsvetkov

5 enkla saker du ska göra för att hålla ditt hem välstädat hela veckan

Det finns inga genvägar till ett städat hem, däremot finns det smarta tips som gör att du inte behöver storstäda så ofta. Bra va!

1. Ta hand om posten

Det finns nog ingenting som kan få ditt hem att se stökigare ut än osorterade posthögar här och där. Och det finns nog ingenting som förökar sig lika snabbt som posthögar. Från och med idag, ta hand om posten direkt. Sortera, öppna, agera och släng.

2. Fyll diskmaskinen

Se till så att det aldrig står smutsig disk på diskbänken när du går och lägger dig. Att starta dagen med frukost tillsammans med tallrikarna från igår är ingen härlig start på dagen. Och så är de ju kvar när du kommer hem från jobbet dessutom....

3. Torka av köksbänk och handfat

Se till att torka av köksbänkar, köksbord och handfaten i badrummet minst en gång om dagen. Det kommer garanterat göra underverk för den allmänna känslan i hemmet.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du stoppa en citron i diskmaskinen

4. Dammsug köksgolvet

Att dammsuga hela hemmet varje dag är inte att tänka på. Men om du ser till så att köket är smulfritt har du kommit en lång bit på väg, och hela hemmet kommer kännas mycket renare.

5. Ställ i ordning skorna i hallen

Det är hallen som sätter stilen för resten av hemmet sägs det. Och är det stökigt i hallen känns plötsligt resten av hemmet detsamma. Se till så att skor och jackor står och hänger i ordning.