Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

"Du borde inte sporta för du är tjej" – här är filmen ALLA borde se

I den nya reklamen "Keep playing", en del av Always-kampanjen #LikeAGirl, sätts ord på precis det där som många av oss kvinnor har upplevt. Varför kan vi inte bara få springa tills svetten rinner och kämpa tills vi får blodsmak i munnen UTAN att någon ska ifrågasätta det och få oss att känna oss obekväma?

Kommentarerna som tjejerna i den här filmen har fått är så mycket igenkänning! Varför skulle det vara negativt att kasta en boll "som en tjej"? Eller varför skulle det finnas vissa sporter som inte passar tjejer alls?

7 av 10 tjejer upplever att de inte känner sig hemma inom sport. Därför är det inte så konstigt att över hälften av alla tjejer slutar att sporta i puberteten. I en period när självförtroendet svajar och man samtidigt försöker leva upp till alla förväntningar som finns behövs sporten som mest.

En amerikansk studie visar att kvinnor mellan 18 och 24 år har dubbelt så stor chans att ha ett bra självförtroende om de sportar regelbundet jämfört med de som inte sportar alls. Med reklamfilmen vill Always få samhället ta tag i problemet att tjejer slutar att sporta.

Videon "Keep playing" är en del av Always hyllade #LikeAGirl-kampanj som vår systertidning VeckoRevyn tidigare har skrivit om här.

Och förresten, om du tycker det är svårt att hänga med i engelskan kan du aktivera undertexter, genom att klicka på en av symbolerna i det nedre högre hörnet av spelaren.

https://youtu.be/Emawq64b0DU?allowfullscreen=allowfullscreen&frameborder=0&height=360&width=640

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kommer också att vilja kolla in:

"Du slåss som en tjej" – är det här världens viktigaste reklam?

11 anledningar för alla gamla fotbollstjejer att börja sparka boll igen

Rullstolsburna Tekla ville springa hinderbana – pappan visar att inget är omöjligt