Enkel rabarberpaj

En riktigt enkel och härlig rabarberpaj att svänga ihop.

Räcker till: 4 portioner

Tillagningstid: 20 min + 20 min gräddningstid

Fyllning:

400 g rabarber

Cirka 1 dl strösocker

Pajdeg:

175 g smör

1 tsk grovkrossad kardemumma

4 dl vetemjöl

1 dl strösocker

3/4 tsk bakpulver

1 nypa salt

Gör så här: 

1. Skär rabarbern i cirka 1 cm breda bitar. Skala den bara om den är grov.

2. Lägg rabarbern i en vid kastrull med socker och 2 msk vatten. Låt koka ihop på svag värme utan lock i cirka 15 minuter. Rör om ett par gånger. Smaka av sötman och tillsätt eventuellt lite mer socker, men tänk på att pajdegen är ganska söt.

3. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt kardemumman i en mortel. Rör ner kardemumma och resten av ingredienserna direkt i kastrullen med smält smör.

4. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, eller i fyra portionsformar. Tryck även upp en liten kant runt om.

5. Fördela rabarberkompotten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den börjar få fin färg på kanterna. Låt svalna lite. Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde, vispad eller ovispad.

Tips! Testa också gärna Allt om Mat:s uppskattade rabarberpaj med vit choklad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!