Därför ska du inte slänga kärnorna från din vattenmelon

En vattenmelon kan enkelt förvandlas till en riktig hälsobomb med det här enkla knepet. Nästa gång du äter vattenmelon, gör inte som du brukar och släng de irriterande små kärnorna – spara dem istället!

Om du vill få ut det mesta av din vattenmelon, se till att grodda de små kärnorna som man annars oftast bara vill bli av med. Groddningen tar bort det beska svarta skalet och aktiverar alla näringsämnen i kärnorna, skriver sajten Country" Living. Att gro frön från vattenmelon tar lite tid men när de är klara får du ett snacks fullproppat av proteiner som till smaken påminner om solrosfrön. De färdiga skotten är också en bra källa för vitamin B, magnesium och hälsosamma fetter.

För att grodda kärnor från vattenmelon, gör så här:

1. Ta en glasburk och byt ut locket mot en bit ostduk eller liknande som du fäster runt öppningen.

2. Fyll en tredjedel av burken med kärnor och fyll på resten av burken med varmt vatten och ca en halv tesked salt. Skruva på locket igen.

3. Blötlägg i ca åtta timmar.

4. Häll av det gamla vattnet och fyll på med nytt. Skaka om burken så att kärnorna noga sköljs i det nya och fräscha vattnet. Häll av allt vatten igen.

5. Sätt tillbaka duken och vänd glasburken upp och ner på ett sådant sätt att luft kan komma in och vatten rinna av. Placera ljust.

Upprepa processen var femte timma eller åtminstone två gånger om dagen. Skotten kommer bli färdiga inom en till fyra dagar och då sköljer du dem noggrannt en sista gång. När de torkat, häll tillbaka dem i glasburken, skruva på locket och ställ in burken i kylen (där de håller sig fräscha i cirka två till tre dagar). Nu har du ett jättegott och proteinrikt energitillskott till salladen, smörgåsen, soppan eller smoothien.

Smaklig spis!

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

 

Läs också:

Så gör du snabbt en nyttig smoothie på vattenmelon – direkt i melonen

Så gör du sommarens enklaste (och nyttigaste) glasskulor av melon

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!